LES TINES DE RENAU, BON MENJAR EN L’ANTIC CASTELL

Situat al costat de la plaça major de Renau, un dels pobles més petits del Tarragonès, ocupant l’antic castell, en el cim de l’encisador municipi i enmig d’un paisatge natural embolicat de vinyes d’una gran bellesa, trobem el restaurant Les Tines.

EQUIP.JPG

A sol 15 Kilòmetres de Tarragona, a set minuts de Valls i a una hora de Barcelona aquest establiment té una curiosa entrada en la que ens dóna la benvinguda una antiga premsa i un cup que es pot contemplar a través d’un vidre. Al menjador principal, que té una capacitat per fins a 60 comensals, destaca per les grans llums modernes del sostre, la pedra vista de les parets i detalls de bon gust com els antics morters de marbre i la petita bóta de vermut de poble, que s’ofereix al comensal un cop assegut a la taula. El restaurant disposa de salons rústics decorats curiosament de manera senzilla, així com d’una agradable terrassa, pel bon temps, amb vista al poble i a la comarca.

SALA.JPG

La cuina és la tradicional de la zona, amb productes de proximitat i temporada, on destaquen les cassoles a l’estil de l’àvia i sobretot les carns rostides en una gran brasa situada dins del menjador i cuinades davant dels clients. Des del 2014 matrimoni Lluís Ramon Maideu i Josefa Pulido porten aquest establiment, ell com a xef i ella a les sales, oferint una cuina de línia catalana mediterrània, amb un menú tancat, a 22 euros amb iva inclòs, en el que es pot triar entre 7 entrants, 7 segons i 7 postres, vi de la casa i aigua. Entre els primers, faves a la catalana; amanida d’enciams de colors amb formatge, fruita seca i una vinagreta de taronja i mel; escarola amb romesco i bacallà estellat; caragols dolços i picants al nostre estil; canelons de confit d’ànec i foie… i entre els segons, peus de porca l’estil tradicional; braons de corder al forn; llonganissa de pagès a la brasa; xai a la brasa amb guarniment, entrecot de vedella ecològica dels Pirineus (amb suplement de 4 euros); i en les postres, mel i mató; pastís de formatge; pastís de xocolata i nous; crema catalana… I en temporada, calçotades.

Celler amb una dotzena de referències.

C/. de Peralta, 3 (43886) Renau. Tel.: 977 62 05 96 i 620 47 79 52. Obre diumenges, dilluns i dijous de 10 a 17 hores per esmorzars i menjars i divendres i dissabtes de 10 a 23 hores. Tancament setmanal: dimarts i dimecres. 4B, Master Card, 6000 i Visa. Correu electrònic: lestinesderenau@gmail.com

Deja un comentario