MEDITERRANI OBRE LES SEVES PORTES A REUS

El bon amic i company en tasques periodístiques i radiofòniques, Helder Moya, ens ha portat a conèixer el darrer restaurant obert a Reus, fa poques setmanes, ocupant l’espai del desaparegut Arrels, molt a prop del cor de la ciutat, la plaça del Prim.

SALA 2.JPG

Menjador

Els nous propietaris, Joan Francesc Neila i Santiago Valldosera, han confiat la direcció gastronòmica de l’establiment al xef Isma Moan, conjuntament amb l’Albert Guillén. Els dos cuiners donen en alguns plats un punt personal amb gustos nous i originals.

ISMA.JPG

Xef Isma Moan

La carta, en format diari que anirà canviant segons temporades, suggereix un conjunt de propostes culinàries suggestives i de mercat, elaborades amb aliments saludables. Hi ha l’apartat «d’aperitius i snacks», del que aconsellem la «barreja» amb vermut de Reus; «per picar», amb platets com la torrada de foie fresc amb sal de carbó o el pa bao de mar amb llagostins sitakes i salsa japó; «amanides», destacant l’ensaladilla russa; «de l’hort del veí» amb patates tricolor mediterrani amb allioli cítric; «fet amb ous de la gallina tiruleta», com la truita de carxofa; «xarcuteria», «croquetes i bunyols», «amb gust de mar» on hi trobem els tartars i tatakis; i els principals, «arròs», sorprenent com l’aferrat amb llagostins picants; «mar» amb marmitaco del Mediterrani i el peix del dia; «pasta» i «muntanya» amb steak tàrtar. A l’hora de les postres, un final rodó, amb la sopa de xocolata amb un núvol blanc o el mató cítric, entre d’altres.

Cal no oblidar el que hi ha fora de carta del dia amb propostes variades del moment del mercat més fresc, amb un espectacular «chuletón» a la pedra amb verduretes. Durant la setmana, el migdia, el menú degusta per 16 euros ofereix un plat estrella, un principal, postres o cafè més beguda. El celler té unes 50 referències i ofereix vi a copes. A destacar també el sortit còctels. El local és modern, amb una simpàtica decoració i cuina oberta. A l’entrada un primer espai, amb la barra en la qual s’hi pot menjar i taules altes a l’estil avantguardista. Més endins, un segon menjador, més clàssic, en dos apartats, per a uns 20 comensals. Al davant de les sales trobem la Raquel i en Sergi.

SALA 1.JPG

Menjador

En definitiva, una nova adreça gastronòmica a tenir en compte a Reus, a la capital del Baix Camp, i que serà autèntic punt de trobada.

Adreça: Carrer del Vilar, 5.- Reus. Tel.: 977 34 20 99. Horari d’11,00 a 24,00 hores.. Tanca dilluns nit. Web: www.mediterrani.rest

Deja un comentario