REINETA, LA CUINA DELS SENTIMENTS DE GINA EN UNA SINGULAR DECORACIÓ, A REUS

Filla de dos importants artistes reusencs, els prestigiosos escultors Montse Iscla i Artur Aldomà, la Gina porta la vena artística a la sang i com que ja de petiteta li agradava molt la cuina, fins i tot, pujava dalt d’una cadira per arribar als fogons, és una gran cuinera que sap el que es fa. La seva il·lusió de tenir un restaurant propi on desenvolupar la seva creativitat culinària ja quasi fa 5 anys que té vida i es localitza en un amagat carrer de Reus (Jurats) prop de la plaça de la Pastoreta.

EQUIP A LA PORTA.JPG

Amb una sòlida formació de tècniques que li serveixen de base li agrada elaborar els seus plats com expressió dels seus sentiments. Disposa a la seva cuina d’estris molt avantguardistes com el «roner termo circular d’aigua» que li permet resultats plenament positius.

La Reineta és una aposta certament atrevida de la cuina personal de la Gina, en la que hi posa molta sapiència i entusiasme que ofereix en un petit local d’ambient singularíssim que només per la decoració ja es justifica la visita. I és que tots els detalls que l’abriguen marquem aquesta diferència que captiva i il·lusiona. I tot el mèrit és de la família responsable del restaurant que hi ha bolcat un extraordinari sentit artístic. El nom del restaurant respon en el record de l’àvia que a la Seu d’Urgell tenia un camp de pometes de la varietat «reineta».

En el menjador, dirigit pel germà de la Gina, en Gerard, només per a 38 persones, l’oferta es basa en tres menús (darrerament ha suprimit la carta): Menú Reineta (4 aperitius, un primer a escollir entre 5 plats, un segon entre 5 plats i un postre entre 5 varietats, aigua i vi), 25,00 (35,00 nits i festius). El Menú Degustació Reineta (4 aperitius, tàrtar de tonyina vermella amb gelat d’anguila fumada, risotto de calamar de platja amb algues i plàncton marí, melós de vedella a baixa temperatura i bolets; postre (textures de poma Reineta i petits fours de la casa), 35,00 (45,00 amb vi DO Montsant) i el Menú Gastronòmic versions de restaurants amb estrella Michelin, 35,00 (45,00 amb aigua i vi de la DO Montsant). Els menús canvien cada mes.

En la nostra visita hem optat per aquest darrer que s’inicia amb els aperitius: Chips de yuca, plàtan, algues, arròs, calamata i sèsam; escuma espinaler; versió de l’oliva vermut, i cornet de brandada de bacallà. El primer plat és un tàrtar de tomàquet èxtasis, falç rovell d’ou amb kewpie i advocat, de Tickets Barcelona; segueix un excel·lent pastís de cabratxo amb kataifi amb emulsió d’ametlles i visqué de marisc, d’Arzak, Donosti, delicat subtil finíssim i amb una presentació molt aconseguida; de tercer, xai a baixa temperatura amb crema de celerí, del Celler de Can Roca, Girona, melós, molt tendre i saborós. I culmina l’àpat amb una escuma de crema catalana amb sorbet de mandarina, d’El Bulli, Roses, un fred i calent que posa en relleu l’habilitat de les mans creadores i l’harmonia en la combinació dels dos productes. Els petits fours de la casa posen punt final a un Menú plenament satisfactori en gustos, presentacions, textures, originalitat i sabors.

Jurats, 28. (43005) Reus. Tel.: 977 313 296. Horari: de 13,30 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Obre de dijous a diumenge, excepte diumenge nit. Correu electrònic: restaurantreineta@gmail.com

Deja un comentario