CAELIS BY ROMAIN FORNELL, PASSIÓ PEL PRODUCTE, PER LA INNOVACIÓ I PER SUPERAR NOUS REPTES

Romain Fornell va néixer a Tolosa de Llenguadoc, França, al 1976. Al 1994 va ingressar a la prestigiosa Escola d’Hostaleria de Tolosa de Llenguadoc on va ser triat com el ‘Millor Cuiner Jove de Midi Pyrénées’. Poc després va desenvolupar el seu aprenentatge professional en reconeguts restaurants francesos, tals com Els Jardins de l’Opera.

2017-06-02 14.04.01.jpg

Al 1996 es va traslladar a Barcelona com a segon del restaurant La Maison du Llenguadoc Rousillon. Al 1997 va tornar al país gal per treballar amb Michel Sarran i, posteriorment, amb Alain Ducasse. Al 2000 va obrir el restaurant Chaldette, a la Losera, on va donar a conèixer el seu potencial creatiu i pel qual en 2001 va obtenir la seva primera estrella Michelin convertint-se, amb tan sols 24 anys, en el cuiner més jove a aconseguir-la. Al 2002 va tornar a Barcelona, on resideix des de llavors, per posar-se al capdavant del restaurant Diana de l’Hotel Ritz (actualment, Hotel El Palace). Al 2004 Diana va esdevenir Caelis, amb una filosofia pròpia i independent de l’Hotel. Va ser al 2005 quan Caelis va ser guardonat amb una estrella Michelin el que va suposar que Romain s’erigís com l’únic cuiner francès a aconseguir un estel Michelin a França i una a Espanya. Al 2006 Caelis va obtenir el ‘Premi al Restaurant de l’Any’ atorgat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Al 2011 obre el bistrot Cafè Emma, al centre de Barcelona, al costat del seu amic i antic mentor, Michel Sarran, que té dos estrelles Michelin pel seu restaurant homònim de Tolosa. En els últims anys Romain ha incorporat Cafè Turó, Epicerie, Joël’s Oyster Bar, tots a Barcelona, als seus projectes gastronòmics.

Al 2015 és nomenat Director Gastronòmic de tots els espais de restauració de l’Hostal de la Gavina de S’Agaró (Costa Brava, Girona) amb especial èmfasi en el restaurant Candlelight que, des de 2016, porta el seu nom (Candlelight by Romain Fornell).

A principis de 2017 comença, juntament amb un altre soci, Oscar Manresa, la gestió de Casa Leopoldo, emblemàtic restaurant que data del 1936 i que recuperen amb la il·lusió de resituar-ho en l’imaginari culinari de la ciutat.

Des de principis de 2017 i, coincidint amb el trasllat de Caelis a l’Hotel Ohla Barcelona, és el Xef-Director de tots els espais gastronòmics d’aquest Hotel Ohla Barcelona (a més de Caelis, també de la Plassohla, Vistro49 i la terrassa).

La proposta culinària del xef de Caelis, Romain Fornell, i del seu equip, és contemporània i passa per la reinterpretació de tradició i avantguarda en creacions pròpies. Atreviment, passió i equilibri la defineixen.

Caelis és un restaurant de menús degustació, n’ofereix dos: Terra i Mar, 87,00 amb maridatge 40,00 més i Celebration, 132,00 amb maridatge 55,00 més. A més, els migdies, de dimecres a dissabte, proposa un menú de migdia, Menú Caelis, 39,00 que canvia cada setmana.

L’espai té dues zones diferenciades: d’una banda, la sala, que pot acollir fins a 24 comensals distribuïts en taules de diferents grandàries (màxim de 8). Per un altre, compta amb una cuina vista al voltant de la qual s’ha disposat una taula del xef, en forma de “U”, amb cadires altes, per fins a 14 persones més, que veuen, en directe, tot el que esdevé després dels fogons.

El canvi d’ubicació és, també, un punt d’inflexió en la proposta gastronòmica i així, en la nova etapa, esdevé més contemporània i menys clàssica.

Passió pel producte, per la innovació, per superar nous reptes, passió el treball; atreviment; avantguarda, instint i equilibri són les bases sobre les quals se sustenta la seva proposta gastronòmica. El celler compta amb més de 300 referències.

En la nostra visita al restaurant hem degustat el Menú Terra i Mar, estiu 2017: Oliva verda amb anxova; Tartaleta tomàquet mozzarella; Fina fulla de tinta de calamar; Entrepà de sardina; Gofre de patata lleuger, ventresca de tonyina i cristall de soia; Vichyssoise de fonoll amb botarga; Pa artesanal i joc de mantegues; Amanida d’ostres Joël Dupuch, flors i granissat de mar i vapor de citronela; Espàrrecs blancs al caviar i vel a l’estragó; Tartar de bou amb gelat de mostassa de Dijon; Bullabessa de peix de roca amb rouille al safrà; Colomí d’Araiz amb un civet i pell cruixent. Formatges afinats catalans. Sorbet de célery i llima. Cirera vidre ametlla tendra. Una gran delícia gastronòmica de principi a fi. Un esmorzar memorable.

Via Laietana, 49 (Hotel Ohla Barcelona) (08003) Barcelona. Tel.: 935 101 205. Horari: Dimarts, de 20:00 a 22:30; de dimecres a dissabte: de 13:30 a 15:30 i de 20:00 a 22:30. Tanca: Diumenge i dilluns. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@caelis.com. Web: http://www.caelis.com

Deja un comentario