LA BARRA DE CARLES ABELLAN, SABOROSOS ÀPATS MARINERS EN UN SINGULAR ENTORN, A BARCELONA

Situat en plena Barceloneta, en el Passeig de Joan Borbó 19, constitueix un nou repte de Carles Abellan, el més recent ja que s’ha inaugurat al 2017, ple de sabor a mar, amb una posada en escena espectacular, recreant saborosos àpats mariners evolucionats.

Una petita terrassa per fins a 30 comensals dóna pas a un singular menjador per fins a 38 comensals que sens dubte sorprèn pel seu disseny i decoració de plena d’originalitat. La modernitat i la elegància hi fan honor. Dues barres ocupen pràcticament l’espai i un parell de taules altes complementen l’estada. Al capdavant de la sala, el fill del patró, Tomás Abellan.

FAÇANA copia.JPG

Una altra sorpresa del local és que per anar als serveis cal travessar la cuina, situada en el subsòl i en la qual existeix també una taula per menjar i observar totes les evolucions dels fogons. Al capdavant dels mateixos i sota la direcció de Carles Abellan, Arnau Munio recrea els plats mariners evolucionats que ofereix el restaurant. Adrià Martín complementa l’equip exercint de sommelier d’un celler amb unes 90 referències i que té vins propis.

La carta és també molt original, de fusta amb forma de B, creada, dissenyada i produïda per Cristy Campoy, de Campoysinergias, igual que la carta de vins, el logotip, la col·locació de les lletres del grans miralls i les pantalles de tv que mostren el cor del negoci amb un showcooking en directe. La resta de l’interiorisme és obra de Lázaro Rosa-Violán.

L’oferta gastronòmica consta de sis apartats: Tapitas del port per començar (anxova “romana” Sant Filippo, 5,50; ostra fregida amb caviar de salmó picant, 7,50). Sobre les barques de la llotja (gamba vermella de la Barceloneta, s/m.; sardina en espetón a l’estil de Màlaga, 3,50 o.). En alta mar (espardenyes de Roses amb sofregit picant, 35,00; suquet de “cabracho” record de Cala Montjou, 35,00). Grans plats mariners de “ses illes” (fregida de llamàntol com patates fregides a l’estil de Formentera, 9/100g.). En terra ferma (txuleta de wagyu, 16/100g.). I En aigües dolces (xoco, chili, oliï i surt, 8,50). S’aconsella prendre un de cada apartat. 

Passeig de Joan Borbó 19. (08003) Barcelona. Tel.: 937 605 129. Horari: De 13,30 a 16,30 i de 20,00 a 23,00. No tanca. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Correu electrònic: labarra@carlesabellan.com. Web: www.carlesabellan.com

Deja un comentario