CAU DEL PESCADOR, EL MILLOR PEIX AL FORN DE LA COSTA BRAVA

Sempre que vaig a Sant Feliu de Guíxols busco un forat per anar al restaurant Cau del Pescador, amagat amb un dels carrerons que donen al Passeig. I sempre deixo Josep Camús, el xef propietari, em sorprengui amb el que vulgui, però de plat principal sempre demano el mateix, el peix de la costa al forn amb patates que el treu bordat. Quina meravella gastronòmica. Està exquisit, ja sigui rom, besuc, mero… No n’he degustat cap de millor a la Costa Brava.

JOSEP CAMÚS PRESENTAN EL ROM.JPG

Cau del Pescador és un restaurant familiar emplaçat en una antiga casa de pescadors coneguda en altres temps per Casa Buxaller de la que procedeixen els propietaris. Va ser l’any 1985 quan, Josep Camús, amb el suport de la seva esposa, Núri Amat, va obrir aquest establiment que en un principi havia de ser una fregidora, però immediatament es va convertir en un restaurant de cuina de mercat marinera tradicional empordanesa, de primera matèria del mar impecable, que de vegades es veu entrar encara viva a la casa, procedent de les barques de pesca de Sant Feliu de Guíxols.

L’any 2004 es va dur a terme una important reforma i millora del menjador, que té una decoració marinera amb vaixells de diferents mides i els serveis i dos anys després de la cuina. El restaurant organitza jornades gastronòmiques temàtiques en temporada com les dels eriçons, bolets, peix blau, peixopalo. El servei és casolà.

Les especialitats de l’àmplia carta que ofereix són entre d’altres: Tataki de tonyina, 12,50; pop a la planxa amb parmentier de patata i oli de romaní, 14,00; sardines de Sant Feliu a la planxa, 9,00; gambes mitjanes de Palamós 250 g., 30,50; escamarlans de la costa a la planxa 250 g., 33,50; arròs a la cassola a la manera dels pescadors, 19,00; arròs amb sípia i llamàntol, 33,50; peix de la costa al forn o a la sal, 75,00/kg.; graellada de peix i marisc de la costa, 38,50; rapet de Sant Feliu al forn amb patates i picada d’all i julivert, 28,50; suquet de peix senzill amb patates i allioli negat, 30,00; caldereta de llagosta o llamàntol, s/m.; sarsuela de rap amb gambes i cloïsses, 32,50; pastisseria del dia, 5,50; tarta tatin (poma al forn), 6,75; recuit d’Ullastret amb melmelada de figues i mel, 6,65.

També ofereix un Menú, 18,50 (de dilluns a divendres) i un Menú temporada, 35,00. El vi de la casa és de la DO Empordà, 7,00.

Sant Domènec, 11. (17220) Tel.: 972 32 40 52. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dilluns a la nit, dimarts a l’hivern i 15 dies al mes de gener. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Web: www.caudelpescador.com

Deja un comentario