CASA TURNAY, LA MILLOR OLLA ARANESA DE LA VALL D’ARAN

Sigui estiu o sigui hivern, faci calor o fred, els turistes amants de la cuina de cullera tenen una cita obligada a Casa Turnay, d’Escunhau, per gaudir de la millor olla aranesa de la Vall d’Aran. Certament en aquest petit i agradable establiment familiar, situat a dos quilòmetres de Vielha, direcció Baqueira, s’ofereix l’exquisida i autèntica cuina tradicional aranesa.

ESCUNHYAU

Un restaurant que des del 1977 té a la carta la bona cuina casolana, típica de la Vall, actualment sota les rendes de la Montse, segona generació, que continua la tasca de la seva mare Consol, una gran cuinera de qui ella va aprendre tots els secrets dels fogons i les especialitats del territori com la recepta per fer la millor olla aranesa. Una cuina que justifica la visita a l’establiment, ja que utilitza les elaboracions d’antany i sempre amb productes de gran qualitat.

El menjador és d’estil rústic i molt acollidor. A les taules no falta el paté artesà i el pa torrat per preparar el pa amb tomàquet i all. La carta de vins té unes 40 referències de vins i caves. Al final de l’àpat la casa sempre ofereix els licors de nodes i de cassis. Cal visitar la tenda Gormanderíes Turnay adjunta al restaurant que ofereix 12 productes amb el segell garantia Vall d’Aran, com les galetes de la Montse, melmelades, embotis, civet, olla aranesa.

Entre les especialitats de la casa cal recomanar l’olla aranesa, 12,50; sopa d’all, 9,50; truita a l’aranesa, 10,45; estofat de vedella amb bolets, 13,50; farcellets de cols, 14,50; civet de senglar, 15,30; filet de bou a la brasa, 22,00; magret d’ànec al forn amb salsa agredolça de maduixes o a la brasa, 15,50; costelles de corder, 14,50; mus de xocolata; pastisseria de la casa; iogurt amb melmelada de mores; bescuit de plàtan amb xocolata calenta i gelatina de taronja, 4,50.

També ofereix un menú per 27,00 euros. Els vins de la casa són Viña Pomal criança (DO Rioja), 12; Marqués de Burgos Roble (DO Ribera de Duero), 13,50, Bru de Verdú (DO Costers del Segre), 13,00.

Plaça Major, s/n. (25539). Escunhau- Tel.: 973 64 02 92. Horari de 13,30 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca de l’1 de maig al 15 de juliol i del 15 de setembre a l’1 de desembre, excepte caps de setmana. Admet gossos. Correu electrònic: ethpui@hotmail.com. Web: http://bit.ly/2x1hHHB 

Deja un comentario