RUTES LITERÀRIES DE BARCELONA: TERESA JUVÉ, NARCÍS OLLER, JOSEP M. DE SAGARRA , MONTSERRAT ROIG

Aquest llibre, escrit per Maria Nunes, il·lustrat per Josep m. Farré i publicat per l’editorial Meteora, és fruit de l’entusiasme i punt de trobada de dues passions: ciutat i literatura. O literatura i ciutat, com vulgueu, perquè en els amors apassionats és difícil dir quin s’estima més que l’altre.

RutesLiteBCN10cm

Barcelona i la literatura formen un tot esplèndid i enriquidor perquè la literatura amplia, il·lumina, excava i reedifica la ciutat. Sota els mapes físics sempre hi ha subjacent una cartografia emocional que estructura la nostra memòria personal i col·lectiva, i la literatura hi juga un paper molt important.

Les rutes literàries que proposa ens transporten a diversos moments de la història de Barcelona i es basen en obres d’autors que han sentit aquesta doble passió per la literatura i la ciutat: Teresa Juvé, Narcís Oller, Josep M. de Sagarra i Montserrat Roig.

Altrament, sense aquesta passió, no podríem viatjar en el temps i passejar per aquells indrets de la ciutat que es conserven, que han desaparegut o que s’han transformat, però que en les pàgines dels nostres autors mantenen intacte tot el perfum d’una Barcelona eterna.

2 comentarios en “RUTES LITERÀRIES DE BARCELONA: TERESA JUVÉ, NARCÍS OLLER, JOSEP M. DE SAGARRA , MONTSERRAT ROIG

  1. Gràcies per fer-se ressò del llibre i de les paraules literals del pròleg del qual en sóc l’autora. Suposo que l’autoria que esmenta deu ser un error de lectura.
    Salutacions cordials.

Deja un comentario