ARROSSOS, ORÍGENS, CURIOSITATS I RECEPTES, DE QUIM MARQUÈS

Tot un homenatge a la història i a la cuina de l’arròs.

Unknown

Saps on va néixer l’arròs? Quina vinculació té amb Alexandre el Gran? Quan va arribar al Mediterrani i quina evolució ha tingut a la nostra terra? Quan va aterrar al continent americà? Com l’han fet servir diverses civilitzacions? Quines varietats hi ha? Quin bagatge social, cultural i culinari posseeix?

En aquest llibre, publicat per Cossetània, tota una bíblia dels arrossos, hi trobaràs les respostes, així com una quarantena de receptes que es fan a Catalunya, algunes cedides per xefs de renom, amb un petit homenatge a la paella valenciana. Les fotografies són de Laia Prats Juanpera.

L’autor, Quim Marquès, xef i propietari del restaurant Suquet de l’Almirall, interpreta com poques persones el receptari clàssic i tradicional de la Barceloneta, el barri mariner de Barcelona on està ubicat el seu establiment. Quarta generació de cuiners i primera promoció de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, ha estat finalista de concursos gastronòmics com el Campionat d’Espanya de Cuiners (Bocuse d’Or) o el Campionat Mundial de Pierre Taittinger. Anteriorment havia treballat a prestigiosos establiments com El Bulli (Roses), Casa Fermín (Oviedo), La Cuisine des Anges (Bèlgica), o El Racó d’en Freixa, i ha exportat la cuina de la Barceloneta a ciutats de tot el món com Nova York, Washington, Frankfurt, Moscou o San Francisco, entre d’altres.

Deja un comentario