OROLÍQUIDO PRESENTA “TÒFONES DE OROLÍQUIDO”

Tot amant de la xocolata aprecia les tòfones, una de les receptes amb major interpretació i varietats al món. Des de Desembre de 1895, en el qual el pastisser de Chambéry (Savoia – França), Monsieur Louis Dufour, angoixat per no haver d’oferir a la seva clientela, i en vista de que l’hivern no li permetria trobar més ingredients, va elaborar una subtil mescla de ganache semi-amarg, embolicada en cobertura de xocolata i arrebossada amb pols de cacau, va anar el naixement de la Tòfona de Xocolata. El seu aspecte rude i irregular, gairebé rústic, la va fer ser coneguda com a “Tòfona” per la seva enorme similitud amb el fong del mateix nom.

TRUFAS OROLÍQUIDO

Orolíquido va arrencar la passada temporada amb la presentació del grup The Barcelona Olive Oil Company i les seves varietats autòctones de la zona del Bages Corbella Original i Verdal Original, dues varietats perdudes durant més de 90 anys i que el oleocultor Xavier Ruzafa va redescobrir fa una dècada. Elaborats seguint 5 processos exclusius i evitant la fase de filtrat per conservar tots els minerals i nutrients naturals de l’oliva, aquestes varietats han servit d’inspiració per a la creació de les primeres Tòfones Orolíquido.

Per a la creació d’aquest projecte tan especial, Orolíquido ha confiat en els prestigiosos xefs Xavier Lahuerta i Miquel Guimerà, tàndem que dóna forma a Sotarrel, una de les iniciatives Gastro més innovadores de la ciutat Comtal. En paraules d’aquests Xefs, han actuat com a catalitzador d’un nou projecte de qualitat en l’àmbit gastronòmic. Tot un repte, trobar l’essència de la xocolata i de les subtils varietats d’aquests olis d’oliva verge extra per concebre un maridatge d’allò més sublim per al paladar.

Per a l’execució, Orolíquido col·labora amb Situada Brown, qui desenvolupa la cerca d’una tòfona tradicional d’alta qualitat, la qual després de moltes proves i el «heart made» dels olis verge extra Verdal i Corbella, aconsegueixen com resultat unes tòfones exquisides de suau textura en boca. En paraules de Situada Brown, l’acte de creació culinària és com una meditació que comporta que la cuina es transformi en un laboratori metòdic on interactuen les mesures, temperatures i temps per crear moments de felicitat i plaure, transformant la tòfona tradicional en una experiència única i cosmopolita.

Les tòfones d’ambdues varietats es presenten en originals i elegants estoigs de 12 unitats: Tòfones Corbella Original única a la zona de Navàs, Súria i Cardona. És un oli exquisit, molt equilibrat i marcat afruitat dolç, amb tocs de maduixa i fruits vermells, dens en boca, suau i aromàtic amb final harmònic. I Tòfones Verdal Original oli amb aromes que recorden l’herba recentment tallada, la nou crua, aromes de fruits exòtics i fruites verdes, com la carxofa, sensació final d’ametlla.

Trufas orolíquido

Sobre Orolíquido: Al novembre de 2005 va obrir les seves portes al públic de Barcelona l’espai especialitzat en l’univers de l’Oli d’Oliva Verge Extra, Orolíquido. Situat en ple barri gòtic (C/ Palla 8) 08002 Barcelona, tel.: 933 02 29 80, l’enclavament es divideix en dues zones diferenciades. D’una banda la tenda, un espai singular i elegant que respira història pels quatre costats, ja que ocupa el local d’uns antics banys jueus del segle XII. En Orolíquido estan presents els millors olis de qualitat Premium, amb una cuidada selecció de marques nacionals. A més d’aquesta selecció, ofereix assessorament sobre l’origen, producció i utilització de cadascun d’aquests preuats olis d’oliva verge extra d’alta qualitat. En la Planta inferior de l’Espai es troba la Zona de Tastos, un àrea privada on es desenvolupen regularment tastos d’olis, presentacions de nous productes i conferències al voltant de la cultura de l’oli, part fonamental de la nostra identitat cultural mediterrània.

Deja un comentario