CERVESES ARTESANES DE CATALUNYA

El llibre escrit per Cristina Nicolau i Roberto Pérez i publicat per Cossetània ens permet fer un viatge amb els cinc sentits al món de la cervesa artesana catalana, tota una poesia líquida per als autors. Explica els estils diferents que s’elaboren a casa nostra, ja siguin de la família de les rosses, morenes, negres, torrades, pèl-roges o àcides, així com les principals microcerveseries que hi ha al territori. Descobreix què s’amaga rere cada ampolla de cervesa, amb una proposta de tast bàsica, notes sobre el maridatge, la seva història i les característiques més tècniques com el preu, les addicions o la graduació, amb espai també per a les cerveses sense gluten. Tot un recorregut intens i saborosíssim per les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya.

IMG-7955.JPG

Cristina Nicolau Villellas és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UB i MBA per Esade, i coautora i cofundadora del blog especialitzat en cervesa artesana BeerExperiences. Durant la seva experiència com a Erasmus a Leuven (Bèlgica), a finals dels 90, va descobrir els diferents estils de cerveses belgues que aleshores no era fàcil trobar a Barcelona. La curiositat, les ganes d’aprendre i el fet de valorar els productes locals i de proximitat l’han empès a tirar endavant aquest projecte de divulgació per tal de donar a conèixer una mica més què és la cervesa artesana.

Roberto Pérez González és llicenciat en Ciències Ambientals, i coautor i cofundador del blog especialitzat en cervesa artesana BeerExperiences. La seva afició pel món de la cervesa artesana o de qualitat es remunta al 2010 aproximadament, amb el descobriment de les cerveses belgues i alemanyes de blat. Durant aquest temps ha pogut ser testimoni de l’evolució de la cervesa artesana a Catalunya, i del creixement que s’ha format al voltant d’aquest incipient mercat (botigues, bars, brewpubs, restaurants, noves cerveseries i nou públic cerveser). Aquest llibre és la seva aportació a aquest món que tant l’ha fet gaudir i aprendre, i que li ha permès conèixer molta gent amb la mateixa afició, i també viatjar i descobrir les cerveses locals de cada lloc. Ha fet de la cervesa el lubricant de tots els seus bons moments.

Deja un comentario