LA GUIA MICHELIN ESPANYA & PORTUGAL 2018

«Passió, emoció i treball rigorós és el que ens fa estar a l’avantguarda», va apuntar Michelin a Tenerife en la presentació de la Guia Espanya & Portugal 2018. I va afegir: «La gastronomia de les dues nacions continua en un esplèndid moment, el que es tradueix en una selecció amb 11 restaurants de ***, 30 de ** i … fins 177 en la categoria de * «. L’edició 2018 ve repleta de novetats, constatant, una vegada més, com segueix creixent el nivell culinari a Espanya i Portugal.

650_1200

Des del naixement de la publicació, en el ja llunyà 1900, la guia Michelin ha evolucionat molt, identificant avui en els seus cobejats pictogrames els esforços, anhels i mèrits dels xefs més rellevants del panorama gastronòmic mundial. El simple fet d’aparèixer a la guia amb «El plat Michelin» s’ha de veure com un reconeixement, ja que constata una cuina de qualitat avalada pels seus inspectors, encara que els guardons més anhelats i mediàtics segueixen sent els «Bib Gourmand», que identifiquen els establiments amb una bona relació qualitat-preu, i les preuades «Estrelles Michelin» que posicionen clarament els xefs a nivell internacional.

DUES NOVES 3 ESTRELLES: ABAC I APONIENTE

Barcelona aconsegueix un nou restaurant tres estrelles, ABaC s’uneix a la llista de triestrellats.

El segon restaurant guardonat amb tres estrelles Michelin és Aponiente, d’Àngel Lleón. La localitat del Port de Santa Maria, Cadis, aconsegueix així el primer tres estrelles de la seva història i Ángel León, és també guardonat amb una primera estrella pel seu restaurant Alevante.

Els nou restaurants que apareixien en la guia anterior amb tres estrelles segueixen amb elles: Akelarre, Arzak, Azurmendi, DiverXo, Martín Berasategui, El Celler de Can Roca, Lasarte, Quique Dacosta i Sant Pau.

DUES ESTRELLES MICHELIN: CINC NOVETATS

Entre els dos estrelles també hi ha novetats. Cinc nous restaurants s’incorporen sumant un total de 26 restaurants amb dues estrelles Michelin a Espanya el 2018. Repartits per la geografia del país, dos a Barcelona, ​​un a Albacete, un a Múrcia i un a Madrid, les noves incorporacions són:

Cabaña Buenavista (El Palmar, Múrcia), Coque (Madrid), Disfrutar (Barcelona), Dos Cielos (Barcelona), i Maralba (Almansa, Albacete).

19 NOUS RESTAURANTS AMB UNA ESTRELLA

I finalment 19 restaurants estrenen el 2018 una estrella, dos d’ells a Portugal:

 • Alevante (Chiclana de la Frontera, Cadis)
 • Amelia (Sant Sebastià, Guipúscoa)
 • Audrey ‘s bar (Calp, Alacant)
 • Bardal (Ronda, Màlaga)
 • Caelis (Barcelona)
 • Castell Peralada (Peralada, Girona)
 • Cebo (Madrid)
 • El Doncel (Sigüenza, Guadalajara)
 • El Rodat (Xàbia, Alacant)
 • Eneko (Larrabetzu, Biscaia)
 • Enigma (Barcelona)
 • Gusto (Almancil, Faro – Portugal)
 • Kiro Sushi (Tarragona, Catalunya)
 • La Bicicleta (Hoznayo, Cantàbria)
 • La Candela Restó (Madrid)
 • Nub (La Llacuna, Tenerife)
 • Sucede (València)
 • Trigo (Valladolid)
 • Vista (Portimao, Faro – Portugal)

Deja un comentario