MÉS QUE TAPES, LA CUINA DELS GERMANS MURTRÓ AL CENTRE DE REUS

Els germans Murtró van obrir el seu primer restaurant al centre històric de Reus, el “Tapes i Tapes” al 2005. Gràcies a la bona acollida de la ciutat i les ganes de formar part d’una “Revolució Gastronòmica” a les comarques tarragonines, la segona apertura va arribar 6 anys després, amb el restaurant “Més Que Tapes”, els dos a molts pocs minuts de la Plaça Mercadal.

IMG-8822 copia.JPG

En Marc i en Roger han fet de la gastronomia la seva forma de vida, l’estimen, la viuen, la coneixen, la investiguen i la modifiquen, per tal de crear els seus plats; mantenint una ment oberta sobre els ingredients i les diferents novetats culinàries. Fora de qualsevol tipus d’etiqueta volen donar un pas endavant amb una cuina de qualitat.

En la seva constant evolució dins el món gastronòmic, participen de forma molt activa, treballant amb innovacions i tècniques culinàries, assistint a diversos esdeveniments: Participen a La Ruta del Ganxet Pinxo de Reus. En aquesta última edició, el Tapes i Tapes ha estat guardonat per la Tapa “Umami, la Gyoza de Costella de Porc”. Al 2016 el plat “La Ostra fumada al moment” va formar part del Menú Degustació del restaurant Més Que Tapes. A principis del 2017 van ser finalistes a la Tapa de l’Any amb “La Brandada de Tonyina Roja i Boca Bits d’Alga Nori”.

IMG_3606 copia.JPG

L’equip de cuina utilitza tècniques tradicionals combinades amb d’altres més alternatives i nous mètodes. Fans del Slow Cook i de la cuina a Baixa Temperatura, la feina d’en Roger i en Marc Murtró s’inspira en la cuina local, aprofitant que la zona del Baix Camp ofereix una amplíssima quantitat de productes de gran qualitat.

Formes de cocció, història i productes nacionals i internacionals juguen un paper molt important dins la seva filosofia gastronòmica; a la que diàriament adjunten nous plats fora de carta. Amants del Producte de Proximitat i Km0, però on els gustos i ingredients internacionals comparteixen protagonisme en un mateix plat, sigui a la salsa, com acompanyament o en el producte principal d’aquest.

El fil conductor de la cuina del Més Que Tapes, és la brasa. Des d’una bona carn i un bon peix fins a infinitat de vegetals, que al passar per aquest tipus de cocció incorporen un nou sentit al producte, i per tant al plat: l’Aroma, el Olor. Un exemple és el Sashimi de Gambes de Tarragona, servit a taula en un bol amb brases, afegint un element més al plat. La carta es divideix en aquestes seccions:

Tapes: Des de les Patates Braves, diferents tipus de Croquetes, Ous brasejats i diferents tipus de textures de verdures de temporada.

El Racó del Carnívor: Costelles de Xai o Porc, Txuletón de vaca Gallega a la Brasa o en Tartar, Hamburguesa o carn afumada.

Amanides: Fetes amb producte de mar, fruites, formatges o fermentats, com el Kimchi. El Racó del Delta: També anomenada Capritxos: directament portats del Delta Del Ebre, zona que ofereix una gran varietat de joies i delicatessen. Nipo.Cat: Una interpretació de la cuina d’origen asiàtica, però visualitzada des d’una perspectiva de la cuina catalana tradicional.

El menú també hi té cabuda en la organització i creació de plats en aquest restaurant, oferint-ne un cada migdia, de dimarts a divendres.

La carta de vins és una gran aliança entre els vins i el menjar, fàcil i molt entenedora. Des de vins naturals, biodinàmics i també, convencionals. Envoltats de denominacions d’origen de gran prestigi, totes elles hi tenen protagonisme: Priorat, Montsant, Terra Alta, Conca de Barberà, Penedès, Tarragona… Sense oblidar altres territoris d’Espanya i de França.

Carrer de Santa Anna, 20. (43201) Reus. Horari: de 13,15 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tel.: 977 34 02 24. Tanca dilluns migdia i festius tot el dia. Master Card i Visa.

Deja un comentario