HABLEMOS DE COMIDA

Editat per Llibres Cúpula i escrit per Dianne Jacob és el primer llibre que servirà de pauta per a tots els afeccionats a la cuina que volen dedicar-se a la crítica i l’escriptura gastronòmica. Un manual amè i pràctic, ple de consells pràctics per escriure blogs, llibres de receptes, novel·les o assajos gastronòmics. Amb multitud de referències i casos pràctics, experiències personals i exercicis, inclou una àmplia relació de recursos i bibliografia per a autors gastronòmics.

PORTADA HABLEMOS DE COMIDA

Certament la gastronomia ha inundat l’actualitat i les xarxes socials, i cada vegada hi ha més gent interessada a mostrar i comentar els seus descobriments gastronòmics. Hi ha moltes persones que somien amb convertir-se en autors gastronòmics. Per què ho fan? Les raons per escriure sobre cuina poden ser moltes: deixar escrites receptes de cuina, redactar un llibre de cuina basat en les experiències acumulades, escriure un blog sobre gastronomia, estar a l’última en qüestions gastronòmiques i compartir els descobriments…

Sigui el que sigui el que motivi a un aspirant a “influencer” gastronòmic, l’escriptura culinària compleix un requisit irresistible: al seu autor li encanta el menjar i escriu sobre allò que prova. Per ventura hi ha una mica millor? I estem en un bon moment per ser autor gastronòmic. En la seva faceta més bàsica, l’escriptura culinària abasta receptes i ressenyes de restaurants, però pot abordar-se des de qualsevol tema i forma: blogs, receptes, restaurants, xefs i productors, assajos i memòries, novel·les, història, política, notícies i tendències, viatges, ciència.

Durant més de quinze anys l’editora, coach literària i blogger Dianne Jacob ha ensenyat als amants de la gastronomia com traslladar la seva passió del plat a la pàgina escrita. Ella és una experta escriptora especialista en gastronomia que imparteix conferències en congressos i tallers sobre escriptura culinària a Estats Units i en la resta del món, i és membre del jurat dels premis de literatura gastronòmica de la James Beard Foundation.

En aquest llibre, Jacob ofereix tot el que es necessita saber per aprendre a escriure amb criteri sobre cuina, tant llibres com a revistes, blogs o posts, com combinar adequadament textos i imatges i, en definitiva, com introduir-se en aquesta professió amb tanta competència i alhora tan apassionant, i rendibilitzar-la.

No és un llibre bàsic sobre escriptura creativa. Els capítols dedicats a les tècniques de l’escriptura de memòries o novel·la se centren en l’ús de l’aliment com a vehicle però no aborden el tema de com escriure en aquest gènere, sobre el qual hi ha excel·lents llibres que s’apunten a manera de bibliografia. Aquest és un llibre específicament pensat per escriure sobre menjar, gastronomia i tendències culinàries i per dedicar-se a això professionalment o de forma amateur.

Els capítols es poden llegir de forma consecutiva o fixant-nos directament en els quals més ens interessin. Cadascun d’ells està pensat per ser el més complet possible, però el llibre està ple d’anotacions per poder fer consultes fàcilment en altres capítols o ampliar en altres llibres o blogs. La majoria dels capítols acaba amb suggeriments de redacció pensades per posar en pràctica immediatament l’après, a manera d’exercicis que ens descobriran també nous materials, records oblidats, formes d’ampliar i processar el material, i tal vegada descobrir alguna cosa nova.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s