8 RESTAURANT, EN UN ESPAI MODERNISTA DE REUS, CUINA MARINERA I DE MERCAT

La gran amistat entre Joan Pere Ferran i Gerson Ribal va fer possible posar en marxa aquesta iniciativa gastronòmica a la capital del Baix Camp, que porta per nom 8 Restaurant. En Joan Pere disposava d’un ampli local en el primer pis del seu establiment Lizarran, al Raval de Sant Pere de Reus i, degudament habilitat com a menjador, seria l’espai que a partir de l’octubre del 2014 ve oferint la bona cuina marinera, de mercat i de temporada i d’arrossos, tripulada per Gerson Ribal.

FÈLIX, JOAN PERE I RAMON.JPG

Actualment en Joan Pere s’ha fet càrrec de la cuina ja que en Gerson, que hi continua col·laborant, té cura de la cuina del restaurant Fonda El Racó, a Cornudella de Montsant, fent equip amb el seu amic Jordi Estivill.

Des de l’interior del Lizarran, a través d’unes escales accedim al 8 Restaurant que gaudeix de dos amplis salons d’una singular decoració de temàtica marinera i que tenen una capacitat per a un centenar de comensals; les sales estan dirigides per en Franki, un gran professional.

El celler té unes 50 referències, tenint cura especial amb els vins de proximitat i ecològics. Origen del nom del restaurant es remunta anys enrere amb l’apertura de l’establiment Peixateries 8; emplaçat a la plaça Peixateries especialitzat en peix i marisc arribat directament dels mercats i llotges més propers. Com que aquest restaurant a l’aire lliure està totalment ubicat a l’exterior, només esta obert de juny a mitjans d’octubre, per les nits. I així, al 8 Restaurant es pot seguir donant servei als clients d’estiu, la resta de l’any, en un espai modernista i modern alhora, i incorporar arrossos i productes de temporada. Cal tenir en compte els suggeriments del dia que se sumen diàriament a la carta i que també incorporen plats de la cuina tradicional catalana de les nostres àvies, com el canelons casolans amb beixamel, carn d’olla amb escorregut, etc. I molt especialment, cal deixar un racó per l’hora de les postres, ja que l’oferta del carret de rebosteria casera és esplèndida.

Com especialitats podem recomanar els bunyols de bacallà trufats, 14,00; musclos “bravos”, 10,00; ou mig cuit, moniato, calçot i vieira, 14,00; arròs fosc amb costella i sípia, 16,00; pota de pop amb trinxat de patata i all cremat, 16,95; peix al forn amb patates i ceba, 18,00; garrí confitat 24 hores amb poma i cardamón, 18,00; cua de bou guisada al vermut Yzaguirre, 16,00; pinya colada amb llimona, 4,95; couland de xocolata amb el seu gelat, 4,95; carret de postres, 4,95.

Obert d’Octubre a Juny: Raval de Sant Pere, 19 (43201) Reus. Tel.: 633 53 33 48. Horari de 13,00 a 15.30 i de 20,00 a 23 hores. 3 salons. Llar de foc. Terrassa. Aire condicionat. Tanca diumenge nit i dilluns i els dies 25, 26, 31 de desembre i 1 i 6 de gener. info@restaurant8.com. Web: www.restaurant8.com. De Juny a Octubre: Peixateries 3, Tel.: 633 53 33 48. Horari de 20h a 24h. No tanca cap dia. Terrassa a la plaça. Correu electrònic: info@restaurant8.com. Web: www.peixateries8.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s