CLOS GALENA, RECONEIXAMENTS INTERNACIONALS, SOPAR DELS NOBELS I ENOTURISME

Després de molts Premis internacionals i de fer enoturisme, vi Formiga de Vellut 2014, del celler Clos Galena, va ser servit al sopar dels premis Nobel a Suècia, celebrat el passat 10 de desembre. La premsa sueca el va qualificar de fantàstic a un dels diaris més llegits de Suècia. És la primera vegada que es serveix un vi català i un vi del Priorat a un sopar on es premia l’excel·lència. Va ser una notícia molt emocionant per Merche Dalmau que tant el celler Clos Galena, el Priorat i el territori fossin presents amb les ments més privilegiades de la terra ii on es premia l’excel·lència. Arribar a la taula dels Nobel no és gens fàcil: mesos abans els organitzadors del sopar fan un extens tast amb vins procedents de tot el món. L’organització va demanar confidencialitat quan van comunicar que era el vi elegit fins al moment del sopar.

Juan Segovia

El passat dimecres, el Celler va convocar als mitjans informatius del territori per donar a conèixer la seva trajectòria, els seus vins, instal·lacions, activitats d’enoturisme i projectes de futur.

Clos Galena és el somni fet realitat del seu fundador Miguel Pérez, apassionat del món del vi juntament amb la seva esposa Merche Dalmau. Quan van conèixer el Priorat, es van enamorar del territori i allí va ser on es va fer realitat: construir un celler sostenible i ecològic, i produir vins d’una elevada qualitat, tota una aposta innovadora a la DOQ Priorat a l’any 1999. Les primeres anyades que van sortir al mercat van ser al 2002, vins ecològics des del principi, certificats pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).

Juan Segovia

Al ser els dos farmacèutics, era molt important que els vins fossin ecològics perquè són vins molt més saludables. I a la vegada com a valor afegit, el respecte pel medi ambient i l’entorn.

Els vins de la DOQ Priorat són valorats entre els millors vins del món pels prescriptors i crítics tant a nivell nacional com internacional. Els vins de Clos Galena han obtingut un gran reconeixement des del seus inicis fins a dia d’avui. Actualment Clos Galena exporta a 30 països d’arreu del món, amb les referències Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut i Formiga de Seda.

Tots dos van compartir aquest somni fet realitat fins que l’any 2013, el Miguel va morir deixant a la Merche al capdavant del celler. Merche Dalmau, juntament amb tot el seu equip, ha continuat treballant aquests darrers anys i aconseguint premis i reconeixements nacionals i internacionals. Entre els més destacables:

Mundus Vini Biofach, concurs de vins ecològics més important del món, on l’únic vi espanyol guardonat amb Gran Gold va ser pel Galena 2011. Wine Spectator va seleccionar entre els top 100, el Galena i el Clos Galena dins de la seva llista. La companyia aèria British Airways per primera vegada va seleccionar un Priorat per estar a la classe bussines i first class. Decanter, revista de prestigi internacional, ha seleccionat els vins de Clos Galena pels seus tastos a Londres entre els millors vins d’Espanya i del mediterrani.

També ha obtingut reconeixements del territori: Premi ADE a la millor empresària de l’any. Premi de la Real Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.

Premi Internacionalització Cambra Reus. Premi Cepta a la economia col·laborativa.

Juan Segovia

Des del celler i com a fil conductor el vi, es recolzen iniciatives que aporten valor a la societat i treballen pel territori. Participa amb la AECC, amb sopars benèfics, festivals de cine, concentracions de cotxes de gamma alta i en fòrums empresarials on es premia l’excel·lència. I des de l’any 2009, col·labora amb la Galeria Anquins de Reus i amb artistes contemporanis catalans, amb etiquetes, caixes serigrafiades i originals que conformen diferents col·leccions presentades a nivell del territori nacional i internacional.

El vi de Clos Galena funciona com a catalitzador dels diferents sectors del territori. S’ha pogut comprovar amb les nombroses experiències que s’han viscut aquests darrers anys on s’han donat a conèixer arreu del món la potencia del Priorat. El projecte Art, vi i territori va ser presentat al Museum of NY City, i al 2017 a l’Hotel Marriot de Moscou. També es va presentar “Reus Capital de Cultura Catalana 2017”, fet que va permetre la internacionalització d’aquest esdeveniment. La fusió entre vi, art, natura i cultura crea un efecte màgic, toca l’ànima i els sentits de les persones.

El Priorat és un territori ple de mística, espiritualitat, màgia, riquesa paisatgística, humana i vitivinícola. Durant molts anys, el celler Clos Galena ha rebut moltes visites d’arreu del món, gran oportunitat per captar turisme de qualitat. Des del celler, s’explica els orígens, la denominació d’origen qualificada, la viticultura ecològica i els processos d’elaboració. Es pot observar de primera mà com la llicorella és la responsable de la mineralitat dels vins. Les activitats d’enoturisme pretenen transmetre l’ identitat i els valors, així com els projectes que es porten a terme en la societat. Dins de les propostes d’enoturisme, es realitzen visites amb tastos de vins i oli, que es poden complementar amb esmorzars de forquilla (brunch) o dinars per a grups i empreses. D’altra banda, també s’organitzen activitats de temporada com són les calçotades o experiències en dates concretes, originals i atractives.

S’entén que l’enoturisme és un turisme cultural i gastronòmic, i que gira entorn a la “cultura del vi”. Pel que també és important crear sinèrgies i poder mostrar la riquesa paisatgística i cultural de la zona de forma conjunta desenvolupant un concepte de turisme sostenible, i vinculat a la Carta del Paisatge del Priorat. Suposa un pas enllà en la voluntat de tot un territori a l’hora d’exercir un pol d’atracció turística inqüestionable, centrat en la producció i elaboració de vins de gran qualitat i coneguts arreu del món. La passió de la Merche i el seu equip va més enllà de mostrar el què fan sinó també de mostrar qui són i on són. Així ho vam viure els periodistes en una jornada inoblidable.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s