4 DIES SOTA EL SOL I LA LLUNA DE LA TOSCANA

La primavera és un temps ideal per fer una escapada a la Toscana. 4 dies sota el sol i la lluna d’aquesta meravellosa regió italiana permeten conèixer-la mínimament i gaudir de les seves excel·lències arquitectòniques i artístiques, els seus bells paisatges, la seva gustosa gastronomia i enologia i perdre’s pels seus entranyables pobles plens d’encant.

Aprofitant el Pont del Primer de Maig hem fet la «Escapada» que recomanem per gaudir de la Toscana.

Ryanair vola des de Girona a Pisa en horari de migdia. Per evitar la matinada el millor suggeriment és arribar el dia abans a l’hotel Sallés Aeroport de Girona, situat a poc més de dos quilòmetres del mateix i començar el viatge gaudint d’aquest molt agradable hotel de 4 estrelles, que disposa de piscina descoberta i un complet spa amb piscina coberta climatitzada així com de restaurant de bona cuina, amb apetitós menú i carta.

PRIMER DIA.– El transfer de l’hotel ens apropa a l’aeroport. Per evitar cues és aconsellable agafar Priority. En poc més d’una hora estem ja a l’aeroport de Pisa, on llogarem un vehicle i després d’un lleuger dinar en Giropizza, de Ponsacco, a base de pizzes per ambientar amb el país, vam iniciar la Ruta.

La primera parada és Volterra, la ciutat etrusca embolicada en un paisatge de turons i valls verdes. A la piazza del Priori està el Palau del Priori i la Torre del Porcellino, a més del Palau Arquebisbal i el Museu d’Art Sacra. D’aquí a la Piazza del Duomo per admirar el Duomo i passejant per la petita població veure el teatre romà i la zona arqueològica, a més del Museu Etrusc Guarnacci.

Cap al tard vam arribar a Siena, la ciutat medieval més bonica d’Itàlia. En ella cal visitar en primer lloc el centre de la població fundada pels etruscs, que és la piazza del Camp i que és on tots els anys es desenvolupa la famosa cursa de cavalls, el Palio. En ella admirem Palazzo Pubblico que posseeix la col·lecció d’art més important de Siena. I molt a prop hi ha el Duomo, edifici gòtic molt famós i el Museu dell’Opera. Després un sopar en un típic restaurant amb terrassa de la piazza del Mercat, La Finestra, fem nit a Siena.

SEGON DIA.– Comencem la jornada passejant per Siena ia la Via dei Pellegrino 20 vam descobrir un paradís per als amants de la xocolata: Nino & friends. A mig matí vam iniciar la Ruta cap al Nord de la Toscana per carreteres secundàries i bells paisatges fins Monteriggioni, pintoresca població emmurallada en la plaça esmorzarem en una bonica terrassa, Il Feudo.

A la tarda, San Gimignano, el poble medieval més famós de la Toscana, que conserva els seus 14 esveltes torres i un casc històric preciosos amb carrers de vianants empedrats. Només un gran problema, la saturació de turistes, que deixen els diversos pàrquings fora de muralles sense cap espai lliure. Si s’aconsegueix deixar el cotxe, cal passejar i veure el Museu Cívic, la Torre Grossa, piazza della Cisterna, la Cappella (Col·legiata) vaig donar Santa Fina i l’església de Sant’Agostino, fundada el 1298, amb importants frescos.

Bastant cansats arribarem a Florència i després de l’allotjament cal buscar en el centre un bon restaurant per recuperar forces i degustar el plat més reconegut de la ciutat, la saborosa bistecca alla florentina, una xuleta amanida amb oli d’oliva i herbes aromàtiques, rostida sobre brases de castanyer. No pot faltar el caffè expresso o el maquiato (cafè tacat de llet). El ristorante és La Grotta Guelfa de la Via Pellicceria, 5.

Després de sopar, apropar-se als llocs d’interès situats al voltant de dos plaça: la Piazza del Duomo i la Piazza della Signoria per contemplar-les «sense turistes», prenent-tranquil·lament un gelat.

TERCER DIA.– Completarem la ràpida visita a aquest «enorme museu renaixentista», per comprendre la Síndrome Stendhal, un referent de la reacció romàntica davant l’acumulació de bellesa i l’exuberància del gaudi artístic.

Un passeig pels Giardini di Boboli, una xocolata (cioccolata) en una terrassa davant del Palaccio Pitti, JT Caffé; el Duomo, el Baptisteri, el Campanile i el Museu dell’Opera; el Palazzo Vecchio, la galeria dels Uffizi, l’Accademia amb el David de Miquel Àngel, l’església més famosa de la ciutat, Santa Croce amb fresc de Giotto i les tombes de Galileu, Miquel Àngel i Maquiavel i naturalment el Ponte Vecchio.

No hi ha més temps, queden moltes coses per veure, però cal partir, l’autopista ens portarà a Lucca, per dinar a Des Arts de la Piazza San Giusto, prendre un altre gelat i veure la seva Duomo (actualment en obres), passejar pels seus estrets carrers i arribar a la curiosa i ovalada plaça de l’Amfiteatre.

Molt a prop queda Pisa. Allà ens situarem a la Piazza del Miracoli en què en una àmplia zona de gespa admirem la torre inclinada, la catedral, el baptisteri i el cementiri. Fotos de rigor. Pizzes i pastes per acomiadar-nos d’Itàlia.

QUART DIA.– Trasllat a l’aeroport de Pisa i vol a Girona. El transfer de l’Hotel Sallés Aeroport Girona ens trasllada a aquest, on ens esperen els nostres respectius vehicles per tornar a casa, amb mil visions de la Toscana, de nit i de dia, sota el sol i la lluna en el cervell i una infinitat de fotografies en l’iphone.

Deja un comentario