NECTARI, LA CUINA MEDITERRÀNIA GASTRONÒMICA DE JORDI ESTEVE, VIRTUÓS DEL PRODUCTE 

Inaugurat l’any 2007, Nectari -que en català és sinònim d’exquisit i que té com a símbol el colibrí que succiona el nèctar de la flor (o sia el millor)-, és un restaurant petit i familiar, amb un ambient modern i acollidor. Ubicat a prop de l’estació de Sants i de la plaça d’Espanya, a començaments del carrer València que s’inicia en el carrer Tarragona, ha estat guardonat des del 2013 amb una estrella a la Guia Michelin.

JORDI ESTEVE

Ofereix una cuina mediterrània gastronòmica, que combina mot encertadament la tradició amb la innovació. El seu xef propietari, Jordi Esteve és un virtuós del producte. La seva sensibilitat i mestratge davant dels fogons l’han portat a alguns dels restaurants de gran renom tant espanyols, com europeus, com Martin Berasategui, de Lasarte o Pre-Catalán i Ambrossie, de París, entre molts altres i ha desenvolupat l’assessorament gastronòmic de cadenes de vaixell de luxe com el Seelver Sea, la qual cosa l’hi ha permès viatjar per a tot el món.

El menjador té una capacitat per fins a 50 comensals i consta de tres sales, que poden utilitzar-se com a privats. Gaudeix d’una extensa carta de vins, a cura del sommelier Ikram Ahmed. La carta canvia cada 4 mesos i els plats varien molt sovint. A la Guia Gourmand té un 9,25/10.

En la nostre visita vam degustar un ajoblanco amb musclos, mousse de caça i foie, salmorejo amb gambes de Palamòs i ous de guatlla; lluç de palangre amb múrgules i espàrrec de Gavà; costella de bostaurus amb maduració de 45 díes, un bou lleonés molt selectiu que molt pocs restaurants el tenen; i de postres, pinya amb remolatxa i pell de llimona; i hamburguesa dolça; un conjunt de plats exquisits maridats amb Torre de Oña 2012 amb etiqueta del propi Nectari.

 

Altres especialitats de la casa són els encenalls de foie marinades al moment amb geleé de Sauterns, 19,75; arròs melós d’escamarlà amb samfaina vegetal i suc de crustacis, 21,95; peix de la llonja del dia amb xalota confitada, salsa de sèsam i guarnició, s/m.; Sant Pere a l’estil Nectari a la planxa amb porros confitats, espàrrecs verds i parmentier de patata, 36,85; carré de corder amb herbes mediterrànies, braves amb formatge Idiazábal i salsa de pebre de Jamaica, 32,45; coulant de xocolata amb sorbet de taronja, 11,10; postre Nectari (flor de primavera, amb pètals de mousse de xocolates i coulis variats, 11,10.

També ofereix un Menú Migdia, 35,00 i un Menú degustació; 75,00. El vi de la casa: 18,00.

València, 28. (08015) Barcelona. Tel.: 93 226 87 18. Horari de 13,30 a 15,30 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge i 15 dies a l’agost. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. 2 menjadors privats per a 8/10 i 25/27 comensals. Correu electrònic: nectari@nectari.es i reserves@nectari.es Web: www.nectari.es

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s