RICE BY SANCHEZ ROMERA, CUINA DE COLOR I SABOR

Vam conèixer al Dr. Miguel Sanchez Romera el 2004 en la nostra primera visita a L’Esguart, de Sant Andreu de Llavaneres, el millor restaurant de Catalunya, segons l’Acadèmia Catalana de Gastronomia que li va atorgar aquesta distinció l’any 2015 i que va gaudir d’una estrella Michelin. I van tornar al 2006 i la seva cuina ens va fascinar. Després va tancar i el metge cuiner se’n va anar a Nova York on va obrir un restaurant i va crear una consultora que encara avui assessora restaurants als Estats Units d’Amèrica, Japó i Xina.

El passat octubre va obrir a L’Eixample barceloní, carrer Muntaner, el Rice by Sanchez Romera, per oferir a uns preus molt raonables la seva cuina actual, saludable, fruit de la combinació de color i sabor, en la que juga un paper primordial el producte fresc, que ell elabora amb tocs de creativitat, tenint molta cura de la presentació. Inicialment la seva oferta culinària se sustenta en 5 menús tancats (de 25,00 a 59,00), en els que un dels protagonistes principals és l’arròs que dóna nom a l’establiment. Però davant la demanda de molts dels seus clients que li reclamen l’alta cuina que oferia a L’Esguard, ha introduït un 6 menús, sorpresa pel comensal, en el que brolla tota la imaginació i autoria del xef únic al món que durant dues dècades ha pogut fusionar les seves dos grans passions, la de metge neuròleg i la de xef d’alta cuina.

El local és ampli, modern i refinat, amb dos menjadors i un privat. Destaca el negre del sòl amb el blanc de les parets, que incorporen quadres molt coloristes. Les sales estan dirigides per Jordi Mas, un gran professional que sempre ha estat amb Sanchez Romera.

En la nostra visita van degustar el Menú número 3 que s’inicia amb un tast d’oli d’oliva amb julivert, oliva negra i albergínia. Segueix un plat molt curiós, ostra «louis» fumada amb vainilla, alfàbrega i puré de porro, tota una exquisidesa. Continua el Barcelona roll: de sis sabors i petita amanida. Seguidament, un altre gran delícia pel paladar, salmó fumat a la casa amb formatge fresc, crudités, fruites i verdures dessecades; I arribem als plats estrella del restaurant, arròs negre amb velouté de kombu, gambetes al curry i sípia amb all i julivert; i coquelet guisat en la seva salta de soja extra del 1810 amb verdures i puré de mongets del ganxet. De postres, sorbet de mango, maduixa, mora i kiwi, sobre mousse de xocolata blanca, aigua de roses i lichi. Sánchez Romera ha guanyat enguany un guardó especial del Jurat dels Premis Gourmand World Cookbook Awards, al millor llibre de gastronomia del món, en la categoria de Salut i Nutrició, al seu darrer llibre «Alimenta bien tu cerebro”, publicat per Libros Cúpula al 2017.

Muntaner, 182 (08036) Barcelona. Tel.: 931 426 709. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,oo a 22,30. Dilluns i les nits de diumenge i dimarts. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Menjador privat. Correu electrònic: info@ricesanchezromera.comWeb: www.ricesanchezromera.com

Deja un comentario