MI BOQUERIA. HISTORIAS. PERSONAJES. RECETAS

Un llibre monogràfic escrit des d’una perspectiva diferent pel xef Oscar Manresa, que ha passat mitja vida a La Boqueria de Barcelona, ​​un mercat considerat el millor i més famós del món, amb gairebé 500 anys de vida.

portada_mi-boqueria

El meu Boqueria no és un llibre de cuina ni un llibre de receptes, però podria ser les dues coses. És un llibre sobre les persones i sobre la seva història, una història íntima a través de 11 de les parades més conegudes d’un lloc que està clavat en l’inconscient col·lectiu de la gastronomia mundial.

Oscar Manresa (1962), nascut a la vora del Mediterrani en un barri de pescadors, ha estat emprenedor, executiu, auxiliar, cuiner i guitarrista. Però va ser la gastronomia el que va acabar seduciéndole i portant-li a un mercat. Des dels seus restaurants com La Torre d’Alta Mar, Casa Guinart o Casa Leopoldo ha donat de menjar a diverses generacions de tot el món.

El volum, amb pròleg d’Albert Adrià, és un recorregut pel mercat de la Boqueria de Barcelona, ​​les seves parades més emblemàtiques i la seva gent, escrit en primera persona pel xef Oscar Manresa, en un to directe i amè, fruit de les seves vivències professionals i personals en el mercat.

Explica la història recent del mercat a través de 11 paradistes, les generacions precedents i les que prendran el relleu. Aquest és un llibre sobre persones concretes i la seva història, gent que s’ha passat la vida al mercat, que ha crescut i ha fet amics i que considera la Boqueria una família. Tots els que mantenen viu el compromís que el mercat seguirà respirant molts anys: els Petràs, els Frauca, els Besora, els Capdevila, etc.

Inclou receptes del xef Oscar Manresa amb versions contundents de plats basats en els productes dels paradistes. Com a complement, inclou el capítol ‘Menjar a la Boqueria’ amb els bars més emblemàtics: Pinotxo, Quim, Casa Guinart, etc.

Il·lustrat amb anècdotes i retrats dels personatges més sucosos a càrrec de Xavier Torres-Bacchetta, un dels millors retratistes del país i prologat pel xef Albert Adrià, que explica el que significa el mercat per a algú de Barcelona i especialment un xef.

Un libro monográfico escrito desde una perspectiva diferente por el chef Oscar Manresa, que ha pasado media vida en La Boquería de Barcelona, un mercado considerado el mejor y más famoso del mundo, con casi 500 años de vida.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s