EL MOLÍ DELS AVIS, LA CATEDRAL DE LA TONYINA ROJA DE BALFEGÓ

Aquell amagat restaurant de l’Ametlla de Mar, situat al nucli antic de la marinera població, ocupant un vell molí doli del segle XIX, que La Rosalia Consarnau va obrir per primera vegada, fa més de 50 anys, s’ha convertit amb el pas del temps amb una autèntica catedral de la tonyina roja de Balfegó. I es que 35 anys després aquella bona cuinera es va jubilar i passà el negoci. Un restaurant acollidor, hospitalari i sobretot familiar de la cala al seu fill, Josep Margalef, i a la seva nora, Joana Martí, amb una nova visió de la restauració.

FÈLIX, JOANA I JOSEP.JPG

La nova generació reforma el local, l’adequa a les noves tecnologies i normatives vigents, però conserva les peces originals, com la premsa, la pedra del molí, les corretges, el motor, l’estil rústic amb les parets de pedra originals, les bigues de fusta, la xemeneia… I a l’estiu del 2006 la jove parella reobre el nou Molí dels Avis.

Josep Margalef té una formació que neix de les classes rebudes de la seva mare, cuinera durant 10 anys a Suïssa i tota la vida al restaurant familiar El Molí. La seva cuina arranca de la cuina catalana mediterrània: arrossos, peixos, carns… La influència de la cuina suïssa predomina en els seus plats, i es mostra en les presentacions i acompanyaments de salses. Però també coneix tècniques revolucionàries i comença a despuntar en el vessant japonès, amb una fusió entre la cuina oriental i la de casa nostra. I així s’especialitza amb la cuina de la tonyina roja que li facilita  l’empresa Balfegó, de la mateixa població calera, convertint el restaurant amb una autèntica catedral d’aquest producte que avui en dia tan s’aprecia i es demana, en les seves variades presentacions, tataki, tartar, etc.

Tenen un Menú monogràfic sobre la Tonyina Vermella del Mediterrani del Grup Balfego, en dues modalitats, la llarga, 80,00 euros i la curta, 60,00 euros, on el comensal pot degustar diverses parts de la Tonyina en diverses modalitats de cocció: Tàrtar, Sashimi, Ceviche i Tataky, com a crus I marmitako, condimentat al foc.

La Joana atén amb diligència i simpatia l’agradable menjador i també té cura del celler, on hi ha 31 referències de vins, 7 de caves i 2 champagnes, sobretot de les comarques tarragonines. Té 3 varietats de pa d’elaboració artesanal. El Ministeri de Turisme li ha atorgat el Certificat de Qualitat Turística de la zona de les Terres de l’Ebre. Els han atorgat el Premi Gastronomia 2010, a través de l’Associació de Gourmets de la província de Tarragona. Tot un referent gastronòmic al sud de les comarques tarragonines. Altres especialitats de la casa són els  musclos a l’estil Rosalia amb la salsa secreta de la família des de l’any 1970; 14,00; ostres del Delta servides al natural, 2,50/unitat; calamars a la romana artesanals, 17,50; tartar amb diversos tipus de caviars, 30,00 (1/2 ració, 15,00); arròs negre, 17,50, marmitako a l’estil Hondarrabia, 25,00; ceviche de tonyina recepta especial del xef, 19,50; llenguado a la meuniere, 21,50; suquet de peix variat, 26,50; arròs melós de rap amb llagostins i cloïsses, 22,75 (mínim 2 pax); mochis japonès dolç. 4,50.

Andreu Llambrich, 74 (zona de vianants) (43860) L’ametlla de Mar. Tel.: 977 45 64 04. Horari: de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimecres i de l’1 de novembre a 13 de gener. Master Card i Visa. Aire condicionat. Menjador per a 63 comensals. Correu electrònic: elmolidelsavis@elmolidelsavis.com. Web: www.elmolidelsavis.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s