UNA ESCAPADA AL PIRINEU, AL PARADOR DE LA SEU D’URGELL 

Situat al costat de la catedral romànica del segle XI, en el nucli antic de la població, aquest parador es va construir on hi havia l’antiga església de Sant Domènec, del segle XV, d’estil gòtic, de la qual se n’ha conservat el claustre d’estil renaixentista, degudament restaurat, que certament és impressionant, sobretot al vespre, amb la singular il·luminació que presenta. El dirigeix Ferran Rovira. Garatge i pàrquing (exterior).

CLAUSTRE

Compte amb 78 habitacions i 1 suite amb aire condicionat, caixa forta, minibar, telèfon directe, televisió via satèl·lit, Canal +, Wi-Fi i assecador de cabell. Disposa d’habitacions per a discapacitats, però amb banyera. Preu habitació doble: 122/155 euros/dia. També té piscina interior climatitzada, salons de convencions i el restaurant Alt Urgell.

Com és habitual, en els Paradors de Turisme es troba sempre una bona cuina tradicional, arrelada en la tradició culinària de la comarca. En aquest cas, el restaurant Alt Urgell amb el xef Isaac Calvo al capdavant ens ofereix excel·lents plats tradicionals de la regió que satisfan els molts comensals que passen pel restaurant del Parador. El menjador és modern el que fa a la decoració i al capdavant hi ha Manuel Cabrera. Té una capacitat per a 60 comensals. La carta de vins conté 12 referències.

Cal destacar el Menú degustació tradicional, que inclou aperitius freds (embotits i formatges de la zona amb pa de vidre amb tomàquet, esqueixada de bacallà, torradeta d’escalivada amb tonyina i crema freda de tomàquet amb pernil i oli d’oliva verge), aperitius calents (croquetes de la casa, trinxat de col i patata amb torrezno i escudella barrejada), plat principal (jarret de vedella bruna amb prunes i patates al vapor) i les postre (crema catalana amb carquinyolis).

Entre les especialitats de la carta cal destacar l’escudella barrejada, 11,50; ensaladilla russa amb tonyina, 8,00; pernil ibèric de gla, 23,00; torrada d’escalivada amb anxoves, 13,50; bacallà rostit amb samfaina, gratinat amb allioli de codonyat, 14,50; llom de corbina a la donostiarra, 21,50; filete de vedella amb salsa de boletus, puré de patata ratte i verdures, 24,50; coulant de xocolata i praliné d’avellanes amb salsa de fruits vermells i gelat de vainilla, 6,00; semi fred de poma i llimona amb sorbet de gin&tònic, 6,00. Menú Tradicional, 25,00. Menú del Parador, 29,00. Vi de la casa: Synera, D.O. Catalunya, 18,00.

 

Sant Domènech, 6. (25700) Tel.: 973 35 20 00. Horari: de 13,00 a 15,30 i de 20,30 a 22,30. No cierra. American Express, Master Card i Visa. Cadena Paradores. seo@parador.es Web: http://www.parador.es

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s