CAP DE SETMANA GASTRONÒMIC A LA COSTA BRAVA: AIGUA BLAVA, LA CUINA DE CAN SIMÓN I TINARS

Ja entrada la tardor, quan les retencions de trànsit no són tan intenses, els llocs més tranquils i els paisatges agafa’n nous colors, potser un bon moment per gaudir de la rica gastronomia de la Costa Brava i de les seves meravelloses vistes. Recomanem tres grans cuines d’aquesta costa que es localitzen a Tossa de Mar (@La CuinadeCanSimón), Llagostera (@Tinars) i Begur (@Aiguablava).

AIGUA BLAVA, A BEGUR

LLUÍS FERRÈS I LLUÍS GARCÍA copia

Un dels més tradicionals i destacats hotels de la Costa Brava no pot tenir una mala cuina i, en conseqüència, al restaurant de l’hotel Aiguablava es menja molt bé. Cuina empordanesa, regional tradicional mediterrània i internacional, especialitzada en peixos del país, que elabora amb encert Lluís Ferrès. Els productes són d’excel·lent qualitat. Les vistes des del menjador són esplèndides però si el temps ho permet i es fa a la terrassa mirant el mar és fantàstica la visió. Dirigeix la sala Lluís García. Celler amb 100 referències de vins i caves.

Entre les especialitats que cal tenir en compte estan els raviolis d’escamarlans amb salsa del seu corall; calarmacets i sonsos presentats en paperina; el pernil de Sánchez Romero Carvajal tallat a mà amb pa de pagès amb tomàquet; arròs sec d’espardenyes; tartar de gambes de Palamós; sopa de fruits vermells i sorbet de mandarina.

Platja de Fornells, s/n. (17255) Tel.: 972 62 20 58. Horari de 13,30 a 15,30 i de 20,00 a 22,30. Tanca de 4 de novembre a 12 de abril. American Express, 4B, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 2 menjadors privats per fins a 40 comensals. Capacitat total per a 200 comensals. Correu electrònic: hotelaiguablava@aiguablava.com. Web: www.restaurantaiguablava.com. 

LA CUINA DE CAN SIMÓN, A TOSSA DE MAR 

XAVIER, FÈLIX, JOSEP

Pràcticament davant l’entrada a l’històric i espectacular recinte emmurallat de Tossa cal descobrir el petit restaurant familiar La Cuina de Can Simón, dels germans Lores, que en un elegant i acollidor menjador ofereix una cuina de gran qualitat, mediterrània i de producte, que elabora amb precisió i molt bona tècnica culinària, el xef Xavier, mentre el seu germà, Josep M. atén la sala, que té una capacitat per fins a 25 comensals. És una cuina natural respectant els plats de la comarca i evolutiva, amb modernitat i imaginació. Té una estrella a la Guia Michelin i un 9,25/10 a la Guia Gourmand.

Entre les especialitats, sopa caldereta de gambes premsada al moment amb fideus de verdures; llobregant esqueixat amb tomàquet i ceba; mini cassoleta d’espardenyes i escamarlans amb bolets del temps feta com un ragoût; arròs cremós fet com un risotto amb calamarsons de la costa; orada confitada amb polenta de verdures; ànec amb peres, carpaccio, magret i cuixa confitada; pinya a la catalana; i àtoms de cotó amb xocolata negre sense forma. Tot una delícia.

Portal, 24. (17320) Tossa de Mar. Tel. 972 34 12 69. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 22,30. Tanca d’octubre a març: diumenge nit, dilluns i dimarts excepte festius; d’abril a setembre: dilluns excepte agost i festius. Vacances del 14 a 6 de febrer i de l’11 al 22 de novembre. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Capacitat per a 22 comensals. Aparcament. Correu electrònic: restaurantcansimon@gmail.com Web: www.lacuinadecansimon.com

TINARS, A LLAGOSTERA 

MARC, ELENA I FELIX 1

Inaugurat el 1978 per la família Gascons —ja en la tercera generació—, ocupa una confortable masia, a uns 3 km del nucli urbà, envoltada de jardí i pins, en un paratge relaxant. Ofereix una exquisida cuina de mercat, de producte de temporada i catalana, tradicional i actualitzada, que elabora el xef Marc Gascons junt a Manolo Melero. Amplíssim celler amb 450 vins, del qual té cura el sommelier Xavier González. La pastisseria i el pa, 3 varietats, són d’elaboració pròpia. Servei amable i atent.

L’oferta culinària consta de dos apartats: El de la “Nostra cuina tradicional de sempre”, amb plats clàssics i tradicionals protagonitzats pel sabor, el producte fresc i les arrels de la cuina catalana. I la cuina d’en Marc, una cuina també tradicional però posada al dia, amb plats inspirats per aquest gran xef i actualitzats a la seva manera, buscant el producte en estat pur.

La seva germana, Elena Gascons, dirigeix amb professionalitat el menjador, molt elegant en tons blancs, amb el suport de Ramon Roca. A destacar la terrassa al bon temps i el forn a la cuina. A la Guia Michelin té des de 2009, molt merescudament, una estrella. No hi ha dubte de que és en un dels restaurants més prestigiosos de la Costa Brava, per la seva elegancia en el marc físic i en la seva cuina.

Entre les especialitats, Petit arrós sec, tàrtar de gamba, suc del seu coral i carpaccio de peus de porc, 24,80; llobregant blau a la brasa de carbó, cansalada melosa, suc del seu rostit i parmentier de patata, 29,50; nyoquis melosos de patata, salsa de mantega i caviar Beluga, 35,80; llom de turbot a la brasa de carbó, amb el seu pil pil, verduretes, porro escalivat i “piparra”, 29,50; terrina de melós de vedella, foie gras, cap i pota, bolets i verduretes, 23,80; pastissos del carro fets a casa, 9,80; soufflé lleuger amb aroma de Gand Marnier, 13,90. Menú pica pica, 39,70. Petit menú, 39,70. Menú temporada, 49,50 (sense vi) / 59,50 (amb vi). Menú degustació, 72,00 (sense vi) / 98,00 (amb maridatge de vins). Vi de la casa: Terra Remota Camino 2012, 25,40.

CARRO REPOSTERIA

Ctra. Sant Feliu-Girona, km 7,2. (17240) Tels.: 972 83 06 26. Horari de 13,00 a 15,45 i de 20,00 a 22,45. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia; i de 7 de gener a 7 de febrer, ambdos inclosos. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. Menjador privat per fins a 30 comensals. Capacitat total per a 100 comensals. reservas@tinars.com http://www.elstinars.com

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s