ART, VI i TERRITORI

Soraya Rodríguez Barrios

Vi i art es van fusionar dimarts passat 11 de desembre, a la nova sala d’exposicions del Castell del Cambrer de Reus on va tenir lloc la presentació de la nova col·lecció de caixes de vi del celler Clos Galena DOQPriorat qui col·labora amb la galeria Anquin’sper a la seva creació. Precioses pintures de deu artistes catalans plasmades en caixes que contenen el reconegut vi del priorat tant nacional com internacionalment per prestigiosos crítics del món del vi i grans sommeliers. La temàtica de les pintures són representatives del territori del sud de Catalunya, tot un elogi per a la cultura mediterrània. Cada caixa és una obra d’art original certificada i signada per un destacat artista català amb la qual ha expressat amb textures, formes i colors la seva pròpia mirada al territori. Els artistes que han participat són Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Joseph Moscardó, Ramón Moscardó i Lluís Puiggròsi Benjamin Torcal.

PRESENTACIÓ.jpg

La presentació va ser a càrrec de Merche Dalmau, propietària del celler, Pepa Quinteiro, directora de la galeria Anquin’s i representants institucionals de Reus; l’alcalde de la ciutat, el Sr. Carles Pellicer, la regidora de cultura, la Sra. Montse Caelles i el President de la Cambra de Reus el Sr. Isaac Sanromà. Tots ells van dedicar unes càlides paraules als allà presents que van poder gaudir de les pintures exposades mentre degustaven el vi blanc i negre ‘Secrets de mar’ del celler Clos Galena amb un exquisit pica-pica de formatges i fruits secs. Vi i cultura fosos a l’espai més antic de Reus. Una experiència única i inoblidable.

QUADRE

El celler i la galeria porten deu anys col·laborant junts i donant a conèixer el producte fora d’Espanya. Concretament, s’han fet presentacions de la col·lecció en ciutats tan destacades com Nova York, Moscou i Estocolm. Si bé, aquesta vegada ha estat a casa on s’ha exposat tan meravellós producte.

C0CKTAIL

El vi ‘Secrets de mar’ es va servir en una edició especial amb motiu del títol atorgat a Reus ‘ciutat de la Música 2018’. Per això, aquest vi s’ha vestit per a l’ocasió amb una obra d’art de l’artista Mònica Castanys, una autora que té predilecció per la figura femenina en les seves obres d’art i qui ha creat l’etiqueta de les ampolles que representa els esdeveniments culturals de la ciutat. L’exposició quedarà oberta al públic fins al 22 de desembre. L’horari d’obertura és de dimarts a divendres de 17h a 20h i els dissabtes de 10h a 14h i de 17 a 20h.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s