LES BRASES DE CA L’OLLA, A VILAPLANA, PER GAUDIR DE PLATS TRADICIONALS DE PRODUCTE DE TEMPORADA, AMB TOCS INNOVADORS

A l’entrada de la petita població de Vilaplana, als peus de la Serra de la Musara, hi trobem aquest restaurant familiar, amb dues plantes y una decoració tradicional acollidora amb tocs singulars com la paret de troncs de fusta i cistells d’espart als llums. A l’esquerra de l’entrada de la planta baixa destaca el grill que és un puntal fonamental de la cuina.

propietari

Enric Prats i la seva dona Cecilia Vilanova van obrir aquest establiment a l’agost de 2016, fent-se càrrec, ella de la cuina i ell de les brases i de la direcció de les sales. L’oferta culinària té les arrels en les receptes casolanes de tota la vida i principalment en les bones carns. El producte és prioritari (no tenen congeladors) y tot es fa al moment. A alguns plats els donen un toc personalitzat buscant noves textures i sabors.

comedor

En la nostra darrera visita van començar per l’aperitiu amb torradetes amb sobrassada i mel, un contrast de gustos, salat i dolç; després un bons xoricets coents a l’allet i uns exquisits popets de Ca l’Olla. Seguidament l’escudella de Nadal, que sorprèn pel seu color però que de gust està riquíssima i els canelons de Nadal, diferents també dels que estem acostumats a prendre. Una altra innovació de la cuina són els cigrons gratinats amb allioli d’all negre. I el plat estrella del dinar, un magnífic turbot a la brasa amb samfaina. Acabem amb una deliciosa mousse casolana  d’avellanes, fent homenatge al principal producte del Baix Camp.

Per a una propera ocasió deixem el rei de la casa que sens dubte és la mitjana basca (chuletón) de 1.500 gr. a la brasa, de 40 dies de maduració a compartir entre 2/3 persones.

El restaurant també ofereix un Menú diari, migdies, per 12,50 euros. Menú cap de setmana, 24,50 euros amb  vi de la casa inclòs: Clos de Bouars, D.O. Montsant, embotellat especialment per a la casa.

Els caps de setmana se sumen al servei les filles dels propietaris: Clàudia i Fiona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s