JANÉ GROUP, ESTRENA AL VENDRELL LA VINOTECA JANÉ WINESTORE I L’ESPAI GASTRONÒMIC KM 1187

Fundada l’any 1944 per Josep Jané, Jané Group és una empresa familiar dedicada a l’elaboració, venda i distribució de vins, caves, licors i alimentació selecta. L’origen del’empresa el trobem al celler “Bodega la Vinya”, que va obrir Jané amb la seva dona, Antònia Palau, al Vendrell.

Winestore Jane_Foto Joan Güixens4

En poc temps, i a partir dels seus coneixements d’enologia – adquirits en traballar al magatzem de vins del seu oncle – Jané va crear una línia pròpia de licors, elaborats en un petit magatzem, també al Vendrell, des d’on els distribuïa per tota la comarca del Baix Penedès. A partir d’aquesta fita, i donat la gran quantitat de comandes que tenia, va començar a distribuir també altres begudes, licors, vins i caves.

Winestore Jane_Foto Joan Güixens5

El 1957 entra a l’empresa Benet Jané, fill dels fundadors, qui comença a expandir la companyia, enfocant-la en l’àrea de distribució. Això fa que s’hagin d’ampliar els magatzems i estrenar-ne de nous.

Winestore Jane_Família Jané_Foto Joan Güixens3

El creixement de la demanda dels productes propis porta a Jané Group a inaugurar una nova fàbrica d’elaboració de begudes alcohòliques al Vendrell, l’any 1976. Dotze anysmés tard, el 1988, la companyia obre una nova línia de negoci, i inaugura Expo-Licor, un establiment de 700 m2 d’exposició per comercialitzar vins, licors i caves. Situat als Masos de Coma-ruga, l’establiment ha esdevingut un dels principals punts de venda del sector a la província de Tarragona, per on passen més de 60.000 persones al llarg de l’any. És en aquesta època quan Licors Jané comença a exportar els seus licors d’elaboració pròpia.

Winestore Jane_Foto Joan Güixens1

En l’actualitat, la tercera generació de la família Jané ha agafat les regnes de la companyia i, juntament amb un equip de més de 40 persones, han emprès la tasca de transformar l’establiment Expo-Licor en la vinoteca Jané Winestore i l’Espai Gastronòmic KM 1187, un nou concepte de botiga, on es poden degustar els productes que hi són a la venda: més de 9000 productes de 6200 marques, de primer nivell. El magatzem logístic compta amb 3000m2 i està situat al Vendrell. A començaments de 2019, Jané Group ha convertit aquest espai en una botiga de nova generació. Concebuda pel dissenyador Chu Uroz i l’arquitecte Carmelo Zapulla, la nova Jané Winestore mostra les més de 10.000 referències de vins, licors i destil·lats endreçades amb criteris qualitatius, per tal d’afavorir el descobriment i la tria.

L’experiència gastronòmica queda completada amb el nou Espai de Degustación KM 1187, on el client gaudir “in-situ” dels productes d’alimentació selecta que estan a la venda a la botiga, que podrà maridar amb els vins que també es comercialitzen a la Winestore.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s