PARADOR DE TORTOSA, MENJAR I DOMIR EN EL CASTELL ÀRAB D’ABDERRAHMAN III, DEL SEGLE X

Fa molts segles Abderrahman III va erigir una fortificació, situat sobre l’actual ciutat de Tortosa, en un promontori que va ser testimoni d’assentaments ibèrics i romans.

torre

Aquell vell castell àrab, denominat de la Suda, del segle X, es va convertir en Parador de Turisme l’any 1976, oferint unes vistes panoràmiques precioses del riu Ebre, les muntanyes de Beseit i la capital de la comarca del Baix Ebre.

jardines

Compta amb bells jardins al recinte murallat i certament constitueix tot un referent en l’hostaleria de la ciutat. Només per admirar el Castell de la Suda mereix la visita. El dirigeix Jesús Hernández.

L’any 2017 va portar a terme unes obres de reforma i millora de l’accessibilitat del Parador, que inclouen nous ascensors que permeten l’accés de minusvàlids a les habitacions i al menjador.  Disposa de 72 habitacions, amb aire condicionat, minibar, telèfon directe, televisió via satèl·lit i Movistar+, assecador de cabell. Wi-Fi a tot el Parador. La cafeteria disposa del Movistar+ lliga (B) per veure els partits de lliga, champions, etc. El preu habitació doble és de 95/143 euros/dia.

Té també amb aparcament, jardí, piscina, parque infantil, salons de convencions i restaurant.

Ubicat en el gran saló de l’històric castell, el restaurant Marmitia del Parador de Tortosa ofereix la cuina mediterrània i regional, amb encertades elaboracions típiques de la zona, realitzada pel xef Carlos Martín.

Plats tradicionals, elaborats amb productes naturals i de proximitat tant del mar com de la muntanya que varien en funció de l’època de l’any i els preus es mouen entre 10/20/30 €. Es pot prendre un menú de 32 € (sense begudes ) a triar entre 8/10 primers, 8/10 graelles i carta de postres. Cal tenir en compte el “Menú tradicional Tortosí” 38 € (sense begudes) en què destaquen els embotits de cabra, formatges catalans, peix de la costa, arròs i postres típiques com els pastissets de Tortosa o la crema catalana. Dirigeix el menjador Josep M. Serret, que s’encarrega també dels vins. El celler conté unes 24 referències de vins i caves de diferents denominacions d’origen. Entre les especialitats, el milfulls amb foie d’ànec, bolets i ceba confitada i poma caramel·litzada, plat emblemàtic del Parador, arròs ”Costa l’Ebre”, anguila amb suc, bacallà amb samfaina, suquetde peixos i mariscs, filet de vedella a la planxa amb mi-cuit de foie d’ànec i patates panadera i garrofetes del Papa Luna amb mistela de la Terra Alta, postre emblemàtic del Parador. El vi de la casa és elLlàgrimes de Tardor, criança 2015 D.O. Terra Alta.

 

Castell de la Suda, s/n. (43500) Tortosa. Tel.: 977 44 44 50. No tanca. American Express, Master Card i Visa. Cadena Paradores. tortosa@parador.es Web: http://www.parador.es

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s