CINC SENTITS, LA CUINA DE JORDI ARTAL EN UN NOU I SORPRENENT LOCAL A BARCELONA

La família Artal és oriünda de la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre), però Jordi Artal, xef propietari del Cinc Sentits, va néixer al Canadà. De petit li agradava molt la cuina i va aprendre les seves arts de la seva àvia i de la seva mare. La seva primera orientació professional el va portar a Califòrnia on durant 9 anys es va vincular amb la informàtica.

Jordi Artal 3

De tornada als seus orígens familiars i només amb formació autodidacta va inaugurar el 2004 a l’Eixample barceloní el restaurant Cinc Sentits, que l’any 2008 va obtenir l’estrella Michelin.

Malgrat les millores realitzades en el local del carrer Aribau, Jordi no se sentia satisfet i va començar a buscar-ne un altre que finalment va localitzar, un any i mig més tard, al carrer Entença. Va emprar 10 mesos en preparar el disseny d’un projecte espectacular i sorprenent que va dur a terme durant 7 mesos més, fins que finalment a finals de novembre de 2018 va obrir portes el flamant nou Cinc Sentits per oferir un gran espectacle gastronòmic en sis espais ben diferenciats.

Calamar Templat

El comensal traspassa la porta d’entrada i es troba amb la primera sorpresa: un petit cubicle tancat que serveix de recepció, on se l’informa que entrarà tot seguit en un segon espai que simbolitza el poble de la Torre de l’Espanyol, un homenatge a les seves oliveres, amb els  quatre troncs que hi ha i que serveixen de taula per al vermut acompanyat d’uns aperitius de benvinguda: l’oliva de Faifó amb romaní; arengada a la brasa amb sofregit de tomàquet, cruixent d’all i pols de julivert; tupina d’espatlla de porc amb samfaina i col envinagrada. Un vermut també sorprenent per la seva elaboració amb la varietat blanca de Picapoll.

Girgola Castanyer

Segueix el recorregut per admirar un celler vertical i s’arriba al menjador principal que representa la Ciutat de Barcelona, ​​amb una decoració minimalista i un gran cub en el centre que li proporciona il·luminació i separació a la sala.

Safrà-Mandarina

Queden dos menjadors privats, un per 28 comensals amb entrada independent i un altre més petit amb vista a la cuina i que atenen els propis cuiners. Al pis inferior, els serveis i entre ambdós pisos un segon celler vertical.

Llet Fumada

I comença el festí culinari, d’una cuina avantguardista, d’autor, catalana i mediterrània, de productes de proximitat, sempre molt frescos que aporta sensacions noves i desperta els cinc sentits.

IMG_7595

Herbes congelades de Collserola, cintes de pastanaga fermentada i oli de porradell. Ostra al forn de llenya, aigua d’ostra emulsionada amb mantega torrada, gel de pell de llimona i alga «Codium»; calamar, pedres d’all negre, salsa de calamar encebat i picada; truita, emulsió de pebrots de Padró, tomàquet assecat i confitat, cruixent de fonoll, «ficoide» glacial; llom baix de vedella «rossa gallega», textures de pastanaga, fetge gras planxa; maduixes silvestres, crema àcida de galanga, sucre efervescent de llima, pols congelat de maduixot i remolatxa; gelat de llet fumada, pedres de iogurt i xocolata blanca, crema de cassia, dolç de llet calent i neula de iogurt. I l’última temptació, auró calent, nata líquida, rovell d’ou muntada amb cava i sal. El comensal disposa d’ uns targetons amb informació dels ingredients de cada plat.

El maître i sommelier és Eric Vicente. Només dos menús, el curt, 99,00 i el llarg 119 euros.

Entença, 60. (08015) Barcelona. Tels.: 93 323 94 90. Horari a partir de les 13,30 i a partir de les 20,30. Tanca diumenge i dilluns; 2 setmanes a l’agost. Capacitat per a 32 comensals. Parquing públic davant. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@cincsentits.com. Web: www.cincsentits.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s