L’ESPURNA, CUINA MOLT TREBALLADA, CATALANA DE PROXIMITAT I AUTOR, A LLEIDA

El local que va ocupar fa molts anys el millor restaurant de Lleida (Forn del Nastasi) va reobrir afortunadament el 2017 per tornar a ser de nou un gran referent a la capital de la Terra Ferma, gràcies al mestratge culinària d’un jove xef, Jordi Vidal.

jordi i laia 1

En un rehabilitat espai molt elegant, ben disposat i amb fotografies en les parets de tons clars dels productes agraris del nostre camp, d’ofereix una cuina molt treballada catalana de proximitat i autor que mereix els millors aplaudiments. Dos menús i una breu carta concreten l’oferta que fusiona tradició i innovació, amb productes de la terra i del mar de gran qualitat

Vam optar pel menú que porta el nom de l’establiment, L’Espurna previ l’aperitiu, un exquisit bombó de foie i una «mousse» de pastanaga.

Comença amb uns calçots a la brasa amb terra d’oliva i gamba marinada; raviolis de foie amb emulsió de mostassa i mel de romaní, plat Excel·lent igual que el següent, Canelo del rostit amb beixamel de ceps i tòfona del Montsec.

xocolata

Continuen uns calçots a la brasa amb terra d’oliva i gamba marinada; raviolis de foie amb emulsió de mostassa i mel de romaní, plat excel·lent igual que el següent, caneló del rostit amb beixamel de «ceps» i tòfona del Montsec.

IMG_6494

I després les cocotxes de bacallà a la brasa amb la seva brandada, bisque de marisc i pèsols del Maresme i culmina amb un entrecot de vaca a la brasa amb suquet especiat, bròcoli i patata. De postres, refrescant de litxis i cítrics i avellana, toffee i cacau, que vam canviar pel Cafè, copa i puro, un trampantojo elaborat davant els comensals.

GUIES

El local de 400 metres quadrats manté les seves antigues arcades i passadissos, però incorpora una barra de showcooking, un foc de brasa amb llenya d’olivera, una sala gran amb capacitat per 70 persones i dos salons privats per 20 i 40 comensals.

 

Carrer Salmeron, 10 (25004). Tel.: 973 22 54 54. Horari: de 13 a 15,30 i de 20,30 a 23,30. Tanca diumenge. Aire condicionat. Master Card, 6000 i Visa. Menjadors privats.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s