CARAVISTA, PER GAUDIR D’EXCEL·LENTS MARISC I PEIXOS, A LLEIDA

Al cor de la ciutat i amb un aparcament públic al costat, localitzem l’única marisqueria de la ciutat que a més és restaurant, amb decoració postmodernista marinera. L’emblema és un àncora.

DSC_4223

Després de creuar la porta trobem al taulell de la marisqueria amb la temptadora exposició dels peixos i mariscs, que atén ràpidament la peixatera de benvinguda. Segueix, a mà esquerra la cuina a la vista, a càrrec del xef Mateu Blanch i a la dreta un menjador d’estil mariner amb decoració postmodernista. I al fons un altre menjador amb parets plenes de quadres amb les publicacions de l’establiment. En total pot albergar uns 90 comensals.

DSC_4146

En la nostra visita ens hem delectat amb les ostres de la Bretanya francesa «Guillardeau» considerades de les millors d’Europa, després el pop «a feira», unes escopinyes, gambes de Palamós amb alls i croquetes de calamar. Com a plat fort, rèmol salvatge amb patates fornera. I de postres, l’assortiment de la casa, que inclou el singular «Ferrero Rocher» d’autoria pròpia. Tot això regat amb un bon Albariño. Un gran dinar que recomanem per als amants dels rics productes de la mar, a la capital de la «Terra Ferma».

DSC_4187

L’oferta culinària del Caravista és tradicional i avantguardista, centrada en conseqüència en productes frescos dels nostres mares habituals a les peixateries de més prestigi: Gambes vermelles, tonyina, navalles, cloïsses, escopinyes, percebes, llamàntols, turbots, llobarros, etc. La carta inclou també cinc plats per carnívors. Al celler trobem unes 25 referències de vins, bàsicament de la DO Costers del Segre sense oblidar altres DO nacionals, caves i algun xampany francès. El vi de la casa és Albariño, 13,00 euros. Tracte amable i diligent. Dirigeix ​​la sala: Larisa, que fa també de sommelier. Ofereix un Menú degustació Mariscada a 50.00 euros.

IMG_7705

Després del seu pas com a xef del restaurant del Parador de Lleida, Mateu Blanch, conjuntament amb Pablo Ferreira, va inaugurar el 31 de juliol 18 Lo Caravista. Anteriorment van fer un viatge a Portugal on van conèixer aquesta combinació de peixateria / restaurant. I així va sorgir la idea de l’establiment a Lleida.

Av. De Balmes, 38 (250059 Lleida. Tel .: 973 85 60 09. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,30. Tanca diumenge nit, dilluns tot el dia i segona quinzena de gener passat. 4B, Mastercard i Visa. Aire condicionat. Admet gossos. 2 menjadors privats per fins a 20 comensals. Correu electrònic: caravistarestaurant@gmail.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s