LA CUINA DE QUARESMA I SETMANA SANTA A CAU DEL PESCADOR, DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Fa pocs dies vam tenir l’oportunitat de veure per TV1 en el programa diari de capvespre «España en directo», a Josep Camús, del restaurant Cau del Pescador, de Sant Feliu de Guíxols presenta’n el «Bacalla & Peixipalo».

JOSEP CAMÚS

I és que quan arriba la Quaresma s’incorpora a les taules dels restaurants d’aquesta bonica localitat de la Costa Brava el bacallà, el qual ha estat un aliment molt important durant segles i ho continua sent a l’actualitat.

FAÇANA

A través del port de Sant Feliu de Guíxols es va introduir en aquesta zona el peixopalo, bacallà sec amb un guisat per donar gust a les patates i que s’acompanya també amb allioli negat. Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX; així, fou ràpidament assimilat a la dieta d’aquesta localitat gironina i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del mar i de la terra.

PEIXOPALO 1

Avui, recuperat i reinterpretat dins de les cuines de Sant Feliu, torna a la taula dels seus restaurants, del 6 de març al 18 d’abril, amb tot el sabor d’un plat de tota la vida que desperta els sentits dels comensals.

POSTRES

La Cuina de Quaresma i Setmana Santa de Cau dels Pescador ofereix un menú degustació per taula completa, per 39,50 euros, que compren l’amanida d’escarola, carpaccio de bacallà, ceba de Figueres al cop de puny i vinagreta de romesco; trencadissa d’ous amb alls tendres i espàrrecs de bosc; crispells de bacallà; caneló de bacallà amb crema de piquillo i el peixopalo amb patates, tripes de bacallà i allioli negat, més les postres a triar de la carta.

TAULA

Properament, del 18 de maig al 17 de juny, el restaurant oferirà el «Peix Blau Ganxó» amb un menú degustació, per 35,00 euros, amb anxoves i sardines marinades amb escalora, pebrots del piquillo i vinagreta de romesco; sardines de Sant Feliu de Guíxols en escabetx suau; tàrtar de tonyina a la crema d’alvocat; «sonsons» fregits; llom de verat a la «llauna»; suquet d’anxoves a la manera dels pescadors «ganxons»; cassola d’arròs de sardines amb verdures de les hortes de Sant Feliu; i postres a escollir. Tot això regat amb vi de Cellers Peralada.

 

Carrer Sant Domènec, 11. Tel.: 972 32 40 52. Horari: de 13,00 a 15,00 i de 20,00 a 22,00. www.caudelpescador.com

Deja un comentario