SA COVA, DE L’HOTEL NM SUITES, DE PLATJA D’ARO PRESENTA UN SOPAR MARIDAT AMB VINS DEL CELLER ESPELT

En la campanya gastronòmica 2019 de La Cuina de l’Empordanet, s’estan desenvolupant els “Sopars Maridats”, que uneixen «Cuina i Vi de l’Empordà». Són una invitació a gaudir de la gastronomia en un sentit total, un binomi format per un cuiner i un cellerer que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que conformen el menú.

TRIO

Dins d’aquestes 30 sopars que es ve oferint des del passat 8 de febrer fins al proper 30 de maig, de la mà de professionals que porten el paisatge empordanès a taula, hem assistit el celebrat divendres passat a al restaurant Sa Cova, de l’ hotel NM Suites, de Platja d’Aro, amb vins del Celler Espelt, de Vilajuïga i plats que rendien homenatge a la poma de Girona.

BOTELLES

El sopar va començar amb una presentació dels vins i els plats, a càrrec de Ut Uclés, d’Espelt Viticultors i de Josep Maria Portas, xef de Sant Cova. I van arribar a la taula els aperitius: oliva esferificada i sardina fumada; i ceviche de tonyina amb bimi, una nova verdura molt versàtil, encreuament natural entre el bròquil i una col oriental, amb sabor suau, dolç i tendre.

UNA TAULA

Continua la poma rostida amb foie i ceps, acompanyada de Quinze Roures; després, favetes amb botifarra negra, cansalada i calamars, regat amb Terres Negres; i cocotxes amb el seu pil pil i cruixent de poma de Girona, maridat amb Lledoner Roig. Per la cuixa de xai a baixa temperatura i cremós de poma amb suc del seu rostit, el vi va ser el negre Comabruno.

Finalment, escuma de crema catalana amb gelat de poma al forn, amb el dolç Airam. Els «petits tours» van posar fi a una gran vetllada gastronòmica a l’elegant i agradable marc de Sa Cova, portant-se els comensals una bossa de paper amb una poma i un ramet de bimi.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s