VERMUT YZAGUIRRE HA PRESENTAT A MADRID EL SEU NOU PRODUCTE HERBAL VINTAGE AMB UN MENÚ MARIDAT I ELABORAT PER LA XEF IOLANDA BUSTOS

Vermouth Yzaguirre ha presentat a Madrid el seu nou producte Herbal Vintage en una cata de l’exclusiu vermut i a continuació un dinar exquisit amb un menú maridat, elaborat per la xef Iolanda Bustos (Restaurant La Calèndula, de L’Empordà), l’alquimista de la natura. Una experiència única amb l’encant del Mediterrani en un oasi natural al centre de la Capital.

IMG_6682 copia

La presentació als mitjans de comunicació especialitzats es va fer a la residència amb encant de l’afamada pintora Paula Varona, situada a la Colonia Cruz del Rayo. A la terrassa jardí envoltada de vegetació, Carme Salla, propietària, amb els seus germans, d’Yzaguirre va donar la benvinguda a la vintena de periodistes assistents i va passar la paraula a l’enòloga del celler Elvira Basteiro que va explicar com havia nascut aquest nou vermut, que es presenta amb una ampolla de 75cl. que recorda al modernisme i la seva vinculació a les plantes i flors, i les seves principals característiques.

IMG_6686 copia

Després de la “cata” es va passar al menjador en el qual Iolanda Bustos va explicar el Menú que havia preparat per tan singular ocasió, inspirat amb algunes de les tantes herbes, flors i espècies que es troben infusionades en l’Herbal Vintage. Un menú maridat de sabors i texturas d’herbes i flors, que va començar amb dos aperitius: Una ostra del Mediterrani amb les notes anisades de les flors de fonoll i un aire fet amb brots verds de pi; i una ficelle de foie gras d’ànec embolicat en un vel de mel de genciana sobre una terra d’arrels i espècies.

El menú, acompanyat de pa de vent de Tramuntana, un pa airejat untat amb oli de romaní i farigola, s’inicia amb una crema d’ametlles i flor de taronger amb caviar de salmó salvatge, raïm i tapenade d’olives verdes, seguint amb un pop de roca amb cigrons, puntes d’espàrrecs i demi-glace de safrà amb flors de llorer i culminant amb una carn de vedella jove laminada molt fina i fumada amb herbes de la muntanya i untada de praliné d’avellanes i punts de salsa de violetes silvestres. De postres, uns cruixents d’arròs amb llet amb fils de toffee de canyella, pells de cítrics confitats i pètals de rosa frescos; i cremós de xocolata negra amb molles verds de bescuit d’artemisa dolça, amb fruits vermells i flors de notes balsàmiques; i els petit fours i te d’herbes i flors fresques, acabant amb un còctel Vintage Brûlée, elaborat per Carlos Vega.

IMG_6695 copia

Una gran vetllada en la qual els periodistes van rebre un cistell de flors i plantes, a més d’una de les 15.000 ampolles elaborades d’exclusiu vermut Herbal Vintage.

Es tracta d’un nou vermut que té un gust dolcet molt agradable amb unes puntes d’àcidesa que recorda a l’amargor del vermut. Molt envolvent en la llengua i queda un retrogust bastant penetrant. La fórmula es l’orginaria de 1884 fet d’una manera molt artesanal, amb una petita modificació afegint flor d’azar, pells de cítrics, més de quina i agenciana. Té una graduació de 15 graus.

Deja un comentario