LES ESPELMES, LES MILLORS CALÇOTADES I UNA CUINA TRADICIONAL

El millor símptoma que en aquest restaurant es menja molt bé és que el seu ampli aparcament sempre està ple. Molts van per les seves famoses calçotades (39,00), però a més, la seva cuina tradicional justifica també sobradament la visita a aquest establiment situat a la part alta del Coll de Lilla.

ramon i montse

El restaurant es troba entre Valls I Montblanc, a una altura de més de 500 metres, ocupando un espai des del qual es pot contemplar el Camp de Tarragona i, en l’horitzó, el mar Mediterrani, gaudint d’unes vistes certament excepcionals.

El matrimoni format per Ramón Vives i Montserrat Invernon el van inaugurar l’any 1970, quan encara a la zona no es disposava de llum elèctrica i per les nits il·luminava totes les taules amb espelmes. Inicialment el restaurant es va denominar “Mirador del Camp de Tarragona” però popularment era conegut com “Les Espelmes”, de manera que amb el pas del temps es va optar per aquest nom.

En temps de calçots, aquestos ocupen la majoria de les taules del diferents menjadors de l’establiment, de rústica decoració amb tocs elegants. Però cal insistir que la seva oferta gastronòmica no es limita només a les calçotades, ja que té una extensa carta de plats molt saborosos de cuina catalana tradicional que elabora amb gran sapiència culinària Montserrat, mentre que Ramon dirigeix les sales. Disposa també d’un important celler amb unes 300 referències de vins i caves. El vi de la casa és de les comarques tarragonines, 8,80.

Entre les seves especialitats cal esmentar el gratinat d’albergínia amb llagostins, 11,00; carpaccio de peus de porc i encenalls de foie gras, 15,00; crema de ceps, 11,00; caragols a la llauna, amb romesco o picantons, 11,00/13,00; magret d’ànec a la taronja, 12,00; entrecot de bou de Nebraska a la graella, 21,00; filet de bou Black Angus a la graella, 20,00; graellada de carns, 15,00; llobarro al forn, 15,00; llenguado meunière amb verduretes, 15,00; assortiment de pastisseria variada, 6,00; copa de maduixes amb sorbet de maracujà, 6,00. També ofereix un Menú, 14,30 i un Menú degustació, 50,00 euros. El servei és molt amable.

Carretera Nacional 240, km. 28. (43800) Valls. Tel.: 977 60 10 42. Horari de 13,00 a 16,00 i de 21,00 a 23,00 hores. Tanca dimecres i del 27 de juny al 4 d’agost. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per fins a 130 comensals. Correu electrònic: restaurant@lesespelmes.comWeb: www.lesespelmes.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s