MALENA, EXCEL·LENT CUINA AMB ARRELS LLEIDATANES, APLICANT CREATIVITAT I TÈCNICA A LA CUINA TRADICIONAL

Josep Mª. (Xixo) Castaño, xef amb una formació autodidacta, i amb el suport de la seva esposa Mª Elena Ruiz, que dirigeix ​​la sala i exerceix també de sommelier, van obrir a Lleida el 18 de febrer de 1991 el restaurant Malena (nom que vol ser un homenatge a la besavia Magadalena que era cuinera), practicant una cuina amb arrels lleidatanes, aplicant creativitat i tècnica a la cuina tradicional fins  aconseguir un estil propi.

PAREJA

No va trigar enarribar el prestigial’establiment, que va aconseguir l’estrella Michelin, el 2004, i que conserva, per l’exquisida cuina que ofereix, arrelada a la seva terra i amb tocs creatius, d’autor. L’any 2008 van canviar d’ubicació, situant-se als afores d’un petit municipi, Gimenells, a poc més de 25 quilòmetres de la capital.

FAÇANA 1

Allà es va establir La Vaqueria, un projecte innovador de col·laboració entre el restaurant Malena i l’Irta, que associa la recerca alimentària amb la valoració gastronòmica i l’experimentació culinària. El seu objectiu és la valoració dels productes autòctons catalans a partir de noves preparacions gastronòmiques i culinàries, utilitzant mètodes tradicionals i moderns de processament dels aliments i la seva difusió.

Dos petits menjadors amb només tres taules cada un, amb una rosa a la taula en cadascuna d’elles, i una decoració minimalista clàssica i alhora moderna reben els comensals per a un festí gastronòmic d’alt nivell. Celler important amb 250 referències.

Entre les especialitats, patates, faves i cargols al allioli de menta, 20,00; velouté de pollastre de corral amb blat de moro, tòfona i foie-gras, 28,00; remenat cremós de rovellons i gambes, 28,00; xai a la canyella i pebrot acabat a la brasa, 20,00; garrí cuinat amb cítrics i vainilla acabat al forn de llenya, 22,00; tac de vaca de pastura a la brasa amb salsa de cireres de la ratafia, 24,00; pollastre de corral a l’estil casolà, 18,00; bacallà cuinat al vapor d’alzina escaldo a «all Granat», 20,00; crema catalana amb carquinyolis, 7,00; rovell de regalèssia, llaminadura de cafè i gelat de mandarina, 7,00; mató amb festucs i gelat de maduixes al pebre, 7,00. Menú: 42,00. Menú degustació: 72,00. Preu mitjà d’un dinar: 60,00. Vi de la casa: 15,00.

Recinte La Vaqueria, Ctra. De Sucs s / n (25112) Gimenells. Tel .: 973 74 85 23.

Horari: de 13.00 a 15,30 i de 21,00 a 22,30 hores. tancament setmanal: dilluns i les nits de dimarts, dimecres i dijous. American Expres, 4B, Mastercard i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 3 menjadors privats de 4 a 30 comensals. xixo@malenagastronomia.com http://www.malenagastronomia.com

Deja un comentario