FINCA RÍO NEGRO, VINS D’ ALTURA

fachada

A finals dels noranta la Família Fuentes decideix crear el celler «Finca Río Negro» . L’any 1998 es planta la primera vinya fins arribar a  les 42 hectàrees actuals. L’any 2001 s’elabora el primer vi de la Finca Río Negro, i el 2010 surt al mercat  la primera anyada de  vi negre emblema del celler, que adopta el nom del lloc, “Finca Río Negro”.

IMG_8588

Des d’aquest moment la gamma s’ha anat completant amb  altres dos vins negres: l’any 2015 surt “992 Finca Río Negro” I setembre de 2017 “Finca Río Negro 5º año”. Actualment, es comercialitzen  en més de 20 països.

La ubicació amb una altitud al límit tradicional del cultiu, confereix a aquestes vinyes unes característiques extraordinàriament singulars. Amb l’ objectiu d’obtenir d’aquesta terra el millor vi que aquesta finca fos capaç de donar va néixer aquest singular celler, Finca Río Negro, com expressió  d’un lloc únic. Un gran projecte familiar liderat per José Manuel Fuentes, fundador i president.

La finca té una extensió de 600 hectàrees entre boscs i vinyes, en un entorn muntanyós de singular bellesa, als peus del sistema Central i junt a la conca del riu Henares. Ja que están situades entre els 950 i1.000 metres d’altitud sobre el nivell del mar, convertint-se en les vinyes més altes d’Europa. El clima es continental. Un microclima únic. Les 42 hectàrees de superfície de vinya es reparteixen en 32 hectàrees de varietats negres  i 10 hectàrees de varietats blanqueo. La verema és íntegrament manual, comença generalment ben entrat el mes d’octubre, essent una de les més tardanes d’Espanya.

Actualment ofereix els vins Finca Río Negro 2015, 65% ull de llebre 15% C. Sauvignon  12% Syrah  8% Merlot

Gewürztraminer 2018, 100% Gewürztraminer

992 Frn 2017, 75 % ull de llebre , 16 % Syrah, 9% Cabernet Sauvignon

Frn 5º año 2014 70% ull de llebre 30% Cabernet Sauvignon.

També ofereix visites d’enoturismo, de 1.45 hores de duració els dissabtes, diumenges i primer dimecres de cada mes. Per a visites de grups  cal consultar la disponibilidat de dilluns a diumenge. Tots els dies, de 9 a 18 horas està obert el Wine Bar/botiga. Disposa de sales amb tots els mitjans necessaris per a la realització d’ events professionals, reunions, presentacions, convencions i cursos de formació.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s