LA TONYINA ROJA, UN PRODUCTE DE MODA QUE TÉ LA SEVA CATEDRAL AL MOLÍ DELS AVIS, DE L’AMETLLA DE MAR

TARTAR TONYINA

Fa poc s’han acabat les Jornades de la tonyina roja a l’Ametlla de Mar, però pels amants d’aquest singular producte marí que des de fa uns anys s’ha posat tan de moda i té molts seguidors, tenen un restaurant, El Molí dels Avis, que el protagonitza sempre a la seva carta, per la qual cosa el podem considerar com la catedral de la tonyina roja de Balfegó, tant pel seu rigorós treball culinari com per la qualitat de la matèria prima emprada. I és que el seu xef propietari, coneix molt bé les tècniques de la cuina oriental i especialment la japonesa. A part dels nombrosos plats d’aquest vessant a la carta, aquesta incorpora dos interessants menús de tonyina roja, un anomenant curt per 60 euros i l’altre llarg, per 80.

Però per qui prefereixi la cuina tradicional catalana marinera, no s’ha de preocupar, perquè El Molí dels Avis també ofereix un bon ventall d’exquisits plats mariners, per llepar si els dits, com els musclos amb la salseta de l’àvia Rosalia, una recepta secreta familiar des de l’any 1970, certament sensacional, a les ostres del Delta servides al natural, les cloïsses a la marinera, els calamars a la romana artesanals, peixos en suquet i sobretot els arrossos, que estan deliciosos.

JOANA

La seva dona, Joana, dirigeix el menjador de decoració rústica i conservant gran part de l’antic molí d’oli que ocupava l’espai el segle XIX, fins i tot amb la gran roda de pedra. Un establiment familiar amb més de 50 anys d’història que ha sabut renovar-se sense perdre les arrels i oferint una cuina formidable de fusió catalana/oriental.

 

Andreu Llambrich, 74 (zona de vianants) (43860) L’Ametlla de Mar. Tel.: 977 45 64 04.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s