L’ENOTECA, CUINA CONTEMPORÀNIA PER COMPARTIR AL PRINCITAT D’ANDORRA AMB UN EXCEL.LENT CELLER      

 

   

 L’Enoteca, situada al centre d’Escaldes Engordany, neix al 2011 fruit de l’associació d’un grup d’amics, professionals de la restauració, amb l’objectiu d’oferir productes de proximitat i de temporada, així com maridarlos amb els millors vins del moment.

 

José Antonio Guillermo al capdavant de la sala i la gestió, ens explica que la filosofia de cuina que practiquen té com a fil conductor el “pica-pica” que tan de moda està actualment oferin un estil de cuina contemporània, de mercat, a càrrec d’en Toni Vidiella, utilitzant receptes clàssiques i modernes de la gastronomia, propera a tot el públic. Ocupa un petit local de moderna decoració amb una capacitat per fins a 48 comensals, en el qual destaca una petita sala ”enacoteca” on s’exposen una quantitat molt considerable de vins de primeres marques nacionals i estrangeres.

IMG_8946

Un dels objectius de l’establiment és també fer descobrir als comensals vins, regions vinícoles i raïms, una mica oblidades o poc comercials, sense oblidar els licors i destil·lats, en els quals destaquen les ginebres. El total de referències del celler ronda les 700.

 

I es que el nom ja ho diu: Enoteca (del grec”vi”i”celler”) és un restaurant o local en el qual se serveix i es comercialitza vi. Existeix la possibilitat en algunes enoteques de servir-se aperitius juntament amb el vi. Una de les missions de la enoteca és la divulgació de la cultura enològica i per aquesta raó és freqüent que es realitzin tastos de vi, rondes de degustació, tertúlies, etc.

IMG_8955

En la nostra visita hem degustat l’amanida de xicoies i anxoves, les patates L’Enoteca (versió pròpia de patates braves), calamars a l’andalusa, pernil ibèric de gla de Guijuelo, empanadilles de bacallà, peixos del dia segons mercat (rèmol i lluç) amb verduretes i coulant de xocolata negra amb gelat de vainilla.

 

C/. del Parral, 4 (AD700) Escaldes Engordany. Tels.: 376 81 35 45 i 376 387 220. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca diumenge i de 31 de juliol a 20 d’agost. Master Card i Visa. Aire condicionat. 1 menjador privat per fins a 14 comensals. laenoteca@andorra.ad

Deja un comentario