LLIBRE RECOMANAT: 1080 RECETAS DE COCINA, DE SIMONE ORTEGA

 

El 29 de maig, es van complir cent anys del naixement a Barcelona de Simone Ortega, de soltera Simone Klein. Casada amb José Ortega Spottorno, fill del filòsof José Ortega i Gasset i fundador d’Alianza Editorial i del diari El País, Simone Ortega ha passat a la història cultural del nostre país per ser l’autora del cèlebre “1080 recetas de cocina”, el llibre més venut de la gastronomia espanyola. Traduït a set idiomes, és ja un «indispensable» en totes les cuines.

El «1080» és un clàssic indiscutible de la cuina a casa nostra, un llibre que des de la primera edició el 1972, i al llarg de tres generacions i més de tres milions d’exemplars venuts, ha assegut els principis de la cuina saludable, saborosa , accessible i variada. Simone Ortega, morta el 2008, va comptar amb la col·laboració activa de la seva filla, Inés Ortega, qui va heretar la seva afició als fogons i ha contribuït a mantenir la vigència del llibre, adaptant les receptes als nous corrents gastronòmiques. sense deixar de ser fidel a l’esperit amb què va ser concebut: receptes explicades amb claredat i precisió, després d’haver estat provades una i altra vegada per les autores, i, sobretot, receptes «que surten». I en això rau la clau del seu èxit.

Per celebrar el centenari, Aliança Editorial ha publicat una edició renovada del llibre que ha ensenyat a cuinar a tres generacions d’espanyols. Inclou com a novetat versions més lleugeres d’un bon nombre de receptes.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s