CASTELL DE PERALADA, ALTA CUINA D’AUTOR EMPORDANESA D’EN XAVIER SAGRISTÀ SERVIDA PER TONI JEREZ

CASTELL                          

Després del seu brillant pas durant molts anys pel El Bulli i el Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós, en  Xavier Sagristà i Toni Gerez porten des del 2016 en un altre marc espèndit carregat de luxe i bellesa, el Castell de Peralada, propietat del prestigiós Grup Perallada.

El restaurant és dins del castell del segle XV, envoltat de jardins en el centre històric de la població. En aquest entorn màgic de decoració clàssica i moderna, podem seguir gaudim de la cuina d’autor d’en Xavier, amb una visió contemporània de la cuina empordanesa. Una oferta d’alta gastronomia que reinterpreta la tradició culinària de manera creativa i amb propostes avantguardistes basades en la qualitat dels productes de la comarca, des de la terra i dins a mar, que té 1 estrella Michelin.

TONI JEREZ PRESENTAN FORMATGES

El menjador té una capacitat per a 40 comensals i està dirigit per en Toni, un gran professional i un gran expert amb formatges d’arreu del món, que ofereix al final dels àpats. Com sempre fa també les funcions de sommelier de l’important celler que té unes 250 referències.

LLAC

En definitiva un restaurant gastronòmic d’alt nivell en un espai totalment renovat ideal per a viure una autèntica experiència sensitiva. Amb un disseny de cuina a la vista, disposa de diverses sales interiors i d’una terrassa davant del llac i amb vista als impressionants jardins.

En la nostra visita hem provat el Menú Degustació, comencen amb un tast d’olis i sals de diferents regions i països. En els aperitius, cruixent d’algues; sablé d’anxova amb brandada de seitó; gominola de poma, cogombre i fulla d’ostra; bombó de calçotada; empedrat de bacallà amb fesols de Santa Pau; xuixo d’arròs negre i rotlle de peus de porc amb bou de mar. A continuació, espàrrecs amb lactonesa d’ou ferrat i pernil cuit d’ibèric; faves i pèsols, navalles i salsa verda de mensa; lluç de la costa amb emulsió d’arrel d’api, formatge d’ovella fumat i all negre; i dues versions de mandonguilles amb sípia. Arriba llavors l’impressionant carro de formatges artesans i de “fermier” seleccionats per Toni Gerez. I finalment, infusió de llima kaffir, quallada de iogurt i fruits vermells; xocolata, xampinyons i regalèssia i els petits fours. Tot una delícia.

C/ Sant Joan, s/n (17491) Peralada. Tel.: 972 52 20 40. Horari: De 13.00 a 15.30 i de 20.00 a 23.00. Tanca de 8 de gener a 1 de març. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Aparcacotxes. Terrassa. 2 menjadors privats per fins a 12 comensals. http://www.restauratcastellperalada.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s