EL NOU RESTAURANT JOAN URGELLÈS A LES BORGES DEL CAMP, CUINA D’AUTOR MEDITARRÀNEA DE TEMPORADA I FUSSIÓ ASIÀTICA  

JOAN URGELLÈS         

 

Sens dubte el que en els darrers anys venia sent el millor restaurant de Reus i que portava el nom del seu xef propietari, Joan Urgellès va tancar a començaments del 2019 per traslladar-se al centre de la població propera de Les Borges del Camp, per gaudir d’un local més gran i molt més ben condicionat i seguir desenvolupant una de les millors cuines d’autor del Baix Camp.

 

El nou Joan Urgellès, que es va inaugurar el 4 d’abril, ocupa el que havia estat durant dècades la Fonda Emilio i que portava varios anys tancat, degudament reformat i possat al dia. Actualment l’establiment, situat al carrer que travessa la població, disposa de dos menjador, ben diferenciats, i una gran terrassa a l’aire lliure que fa també la funció d’aparcament privat.

APERITIU

El primer menjador, situat a l’entrada del restaurant, al costat de la barra de bar, té una capacitat per a 30 comensals i recorda en la seva decoració minimalista i els colors predominants, negre i daurat, el Joan Urgellès resuena. El segon menjador separat per un curt pasadís i que té accès directe a la terrassa, és més gran, per a uns 80 comensals, té una decoració més tradicional i queda davant la cuina a la vista. Dirigeix els menjadors Jordi Ramon Roman.

 

L’oferta culinària de Joan Urgellès és d’autor, creativa, de temporada, mediterrània i de fussió asiàtica. Una cuina molt treballada i pensada en la que cada plat és un festival de gustos i textures ben combinats i que possen de relleu el mestratge i il·lusió que posa el xef, format a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils, en les seves elaboracions. A més de la carta, presenta dos menús degustació i un menú diari. La carta de vins que té unes 90 referències recull diferents D.O.s especialment de les comarques tarragonines.

 

En la nostre primera visita hem degustat com aperitius: Dim sum de gamba i shitake, salsa teriyaki i ruca cruixent, la patata brava & vermut Miró, pa amb tomàquet i pernil ibèric de gla a la nostra manera, textura de gin tònic Gin Mare, i pa de xia torrat amb oli d’oliva verge extra. A continuació, ceba rostida en soja dolça, anguila fumada del Delta, cloïsses, musclos, alga wakame i sopa de sèsam torrat; daurada a la meniere de sessam torrat, shitake saltat, alga wakame, polç de nori i tinta thai negre; bacallà ibèric de gla, llom confitat en greix, botifarró, bacó i tòfona, crema de cansalada ibèrica i xips de moniato; garrí rostit sobre textura de prèssec a l’aroma de ron, llençol de vermut Miró i pa de gamba. I de postres, sorbet de gin Mare & lemon i caprici dolç de la casa. Tot plegat regat amb cava pels aperitius i vi Clos Montblanc Xipella de la D.O. Conca de Barberà. Un menú que combina en els plats el mar i la muntanya, salats i dolços i fussió de productes ben nostres amb els de la cuina tradicional oriental.

 

Carrer Magadalena Martorell, 65 (43350) Les Borges del Camp. Tel.: 977 917 627 / 665 219 911. Horari: De 13,30 a 16,00 i de 20,30 a 23,00 hores. Tanca diumenge vespre i dilluns tot el dia. American Expres, 4B, Masterd Card, 6000 i Visa. Aire acondicionat. Terrassa. joanurgellesrestaurant@gmail.com Web: http://www.joanurgelles.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s