MIAMI CAN PONS, MENJAR MEMORABLE DE PEIX I MARISC DEL DELTA FRESQUÍSSIMS

MARISC

La cuina marinera amb productes fresquíssims del Delta sempre es troba a les taules del Miami Can Pons, un històric i clàssic restaurant familiar de 4 generacions, que té un agradable menjador i una terrassa de vidre davant de la piscina amb boniques vistes.

De aperitiu anxoves del Cantàbric i seitons. Després uns exquisits llagostins, escamarlans i gambes blanques del Delta. Segueix un saborós i tendre pop guisat amb ceba i unes excelses mandonguilles de pop amb bolets. De plat fort, un suquet de rap. I acabar amb gelat de cafè i torró; i merenga. També un curiós meló «blau», amanit amb Curaçao bleu, sucre i suc de llimona. No falten els petit fours dolces. Així pot ser un àpat super recomanable. La gran cuina tradicional de producte, ben elaborada amb un  tracte molt afable.

VISTA TERRAZA COMEDOR

Aquests dies fins al proper 6 d’octubre està celebrant les XXIX Jornades Gastronòmiques del pop i de l’arròs i recentment ha rebut la visita de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.

3 GENERACIONS

La família Pons va començar la tasca restauradora del Miami Can Pons al centre de la població de Sant Carles de la Ràpita l’any 1950 i sempre ha estat un dels millors referents de la cuina del Delta de l’Ebre. Després de 55 anys, el gener del 2005, el van traslladar als baixos del nou hotel Miami Mar, situat davant mateix de la badia dels Alfacs, per millorar i continuar oferint com sempre la cuina marinera autòctona amb especialitats de temporada.

 

PISCINA DIURNAEn aquest marc, certament encisador, enfront del jardí i la piscina de l’establiment, el restaurant ofereix les elaboracions del Delta que realitza amb molt encert Maria Salvador Alonso. La mariscada i els productes de temporada són els plats estrella d’aquesta cuina, protagonitzada pels llagostins, les ostres, les angules, les galeres,  navalles, caixetes, carxofes, bolets… A la carta també destaquen els arrossos, com el “tot pelat”, sarsueles, suquets (el de rap amb patates i carxofes és deliciós), etc. I el cranc blau, una espècia forana d’origen desconegut que s’establert a la badia i que resulta molt gustós. Té també diversos menús i una carta especial per a nens. Disposa de 3 varietats de pa d’elaboració pròpia. Dirigeix la sala Josep Balada. Celler amb 150 referències, està a l’atenció de Joan Ramon Reverté. És imprescindible reservar taula els caps de setmana.

HALL

El restaurant participa activament amb  “El Col·lectiu de Cuina” i les Jornades Gastronòmiques de la galera, pop i arròs, llagostí i escamarlà. I continua sent des de fa més de 65 anys el num. 1 de les Terres de l’Ebre en la compra de peix i marisc a la confraria de pescadors de Sant Carles de la Ràpita. Actualment porten la direcció els  germans Joan i Patrícia, tercera generació de la família Pons. Darrerament s’ha incorporat a la cuina Gerard Roglan Pons.

COMEDOR

Entre les moltes especialitats, el tartar de tonyina roja Balfegó, 20,50; llagostins de la Ràpita, 23,00; arròs “tot pelat”, 19,80; arròs melós de cranc blau, 21,80; rodaballo Can Pons, 19,00; sarsuela de peix Miami, 28,00; i la crema catalana casolana, 4,50. També ofereix varios menús: Menú del dia de dilluns a divendres, 23,10. Menú gastronòmic de dilluns a divendres, 35,20. Menú Delta de l’Ebre, 41,80. Menú degustació, 46,75.

 

Passeig Marítim, 18-20. (43540). Tel.: 977 74 05 51. Horari de 13,30 a 16,00 i de 20,30 (estiu 21,00) a 23,00. Tanca la segona quinzena de gener. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. 3 menjadors privats per fins a 150 comensals. mar@miamicanpons.com. Web: www.miamicanpons

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s