MENJAR MOLT BÉ A DÉNIA: CA PEPA TERESA I ELS MAGAZINOS, LES CUINETES I A LA FRESCA

FAÇANA

CA PEPA TERESA, PER GAUDIR DE LA CUINA TRADICIONAL DE LA BADIA

GAMBES

El nom del restaurant fa referència a la tia Pepa Teresa, dona reconeguda a Dènia, al barri de pescadors, una persona molt estimada per la seva entrega a les persones, gran cuinera amb un amor i sensibilitat per la cuina, transmesa als seus descendents. Obre les portes a l’agost de 2011, sent reconegut des del primer dia com un restaurant de referència de la cuina tradicional de Marina, que incorpora plats i guisats que no es troben en la restauració.

Ofereix cuina de temporada, peix de la badia de Dènia, carn especialment escollida, cuina a la brasa, sent actualment un referent de la cuina tradicional de mercat i de producte (km 0) de la comarca, sota la direcció gastronòmica de la xef Diana Cervera La capacitat del menjador, dirigit per Maria, és de 150 comensals. A celler hi ha unes 100 referències, a cura també de Maria.

De l’àmplia carta poden destacar con especialitats  el pop a la brasa amb les seves patates, 12,00; guisat de pilota amb el seu olla, 7,00; coques variades de Marina, 12,00; calder de peix de roca amb arròs a banda, 24,00; suquet de peix del iaio Frederic, 23,00; arròs melós de peix, 11,00; calder de rap amb salsa a l’estil de Pepa Teresa, 15,00; mitjana de vaca madurat 1 kg, 39,00; graellada de peix de la badia de Dènia, 39,00; pastís de llimona amb merenga, 6,00; pastís de carbassa amb xocolata, 5,50; mousse de xocolata, 5,00. Menú, 16,00. Menú degustació, 25,00. Vi de la casa: Viridiana, 15,00.

 

Loreto, 23. (03700). Dénia. Tel .: 96 578 45 47. Dénia. Horari de 13,00 a 16,30 i de 19,30 a 23,30. No tanca. American Express, 4B, Mastercard i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 2 menjadors privats per fins a 30 i 50 comensals. info@calapepateresa.com. Web: http://www.calapepateresa.com.

 

ELS MAGAZINOS: A LA FRESCA I ELS CUINETES                                                     

ELSMAGAZINOS_110619_GENERALES CUINETES-20 copia

Després de més d’un any d’obres, el barri mariner de Baix la Mar va estrenar el 29 d’abril de 2019, Els Magazinos, un nou mercat gastronòmic i cultural de més de 2.000 metres quadrats que ha convertit la família Cervera en un espai per compartir i gaudir dels valors mediterranis. Els Magazinos va néixer com un nou concepte a Dénia, en el qual es reuneixen més de 22 propostes entre locals i llocs de mercat que retornen l’esperit de l’àrea gremial.

Aquest nou mercat vol ser un punt de trobada pensat per gaudir al llarg del dia de cafès, esmorzars, dinars, sopars i copes. Aquest nou barri dins el barri es planteja com un espai obert al qual de pot accedir des del carrer Pont i des del carrer Senieta. Al carrer central, que uneix les dues entrades, es troba una àmplia varietat de propostes gastronòmiques que van des de cuina tradicional a la fusió internacional, que es poden consumir de dues maneres diferents: a l’interior dels establiments o adquirint el menjar i beguda en els llocs de mercat i ocupant les taules i cadires instal·lades en diferents espais comuns del recinte. Els Magazinos compta a més amb dues terrasses amb vistes al Castell de Dénia i amb dos espais gastronòmics gestionats per la pròpia família Cervera: Els restaurant Les Cuinetes i A la Fresca.

Les Cuinetes és un restaurant ubicat en un edifici històric del segle XVII, que ofereix els millors productes frescos i de temporada de La Marina Alta, amb una cuina que utilitza tècniques culinàries tradicionals i elaborada en el moment. Una cuina basada en el respecte al producte i els condiments de la zona, en una posada en escena del moment actual on es troben en valor els guisats tradicionals. La xef és Diana Cervera. Especialitats: Pop a la brasa amb parmentier de pebre vermell de la Vera, 14,00; fideuà d’ànec, bolets i foie, 15,00; amanida amb ventresca de tonyina, 8,00; caldereta de llamàntol nacional (per encàrrec), 20,00; cheese cake amb fruits vermells, 6,50. Menú, 18,00. Menú degustació, 40,00.

MENJADOR

A La Fresca és un lounge bar informal i distès amb un ambient d’intercanvi cultural i artístic, on es pot menjar a qualsevol hora del dia mossos internacionals elaborats amb productes de proximitat i frescos. En un ambient bohemi i actual, s’escolta música en directe i també ofereix copes o còctels, ben preparats amb receptes equilibrades. Un lloc per compartir amb amics i gaudir del clima mediterrani en una de les quatre terrasses a l’aire lliure. La xef és Diana Cervera.

Especialitats: Patates braves, 6,00; ensaladilla fumada de pop de Dénia, 8,00; ou poché amb foie, bolets i patata trufada, 12,00; rotllets vietnamites de vegetals, 9,50; tàrtar de tonyina vermella de la Mediterrània, 21,00; peix del dia amb verdures de temporada, 22,00; filet de vaca gallega a la brasa, 23,00; tatín de poma, 6,00; passió per la xocolata, 6,00.

 

Carrer del Pont, 19, 03700 Els Magazinos. Dénia. A la Fresca, tel .: 966 17 39 02. Horari de 9,00 a 24,00. No tanca American Express, 4B, Mastercard, 6000 i Visa. Terrassa. hola@alafrescadenia.com http://www.alafrescadenia.com, Les Cuinetes, tel .: 966 17 36 32. Horari de 12,00 a 16,00 i de 20 24,00. Tanca dilluns. American Express, 4B, Mastercard, 6000 i Visa. Terrassa. hola@lescuinetes.com http://www.lescuinetes.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s