MARINA, BONA CUINA MARINERA TRADICIONAL A L’AMETLLA DE MAR

ROMESCO DE RAP

Senzill restaurant familiar en què es menja super bé amb plats exquisits de la cuina marinera tradicional i a un preu molt assequible. Els arrossos surten deliciosos, igual que els guisats clàssics de peix i marisc de la comarca mediterrània. En la nostra recent visita hem optat pel menú Marina, que recomanem ja que per 30 euros hem degustat un pica pica amb fruits de mar (salpicó de rap i llagostins), calamars a l’andalusa, langostinitos fregits i pop gratinat amb allioli. Com a segon el comensal pot escollir entre diverses opcions: arrossos, suquet de peix, fideus «rossos» amb llagostins i sípia, peix al forn o tonyina vermella de l’Ametlla. Hem triat el suquet, a l’estil romesco, de rap, exquisit. De postres, mató i mel. Tot això regat amb el vi de la casa, Rene Barbier blanc, l’2018. En festius, ple a vessar, el que no és d’estranyar per la magnífica oferta gastronòmica, per la qual cosa convé reservar. Només serveix dinars tots els dies excepte els dilluns.JUSTO

Justo Fernández és andalús però de molt jovenet va venir a Catalunya. A dotze anys va començar a treballar de frega plats al restaurant de l’Hotel España, de Tarragona. Més tard va arribar a ser ajudant de cuiner, en diferents restaurants. Tota una vida professional als fogons. Aprenent de l’experiència viscuda dia rere dia. Amb el suport de la seva dona, la Marina Labrador, va decidir l’any 1999 obrir el restaurant que portaria el nom de la seva esposa. Així va néixer el restaurant Marina, a l’Ametlla de Mar, al centre de la vila.

mesa ventana

L’establiment compta amb dos menjadors, un a la planta baixa i l’altre al primer pis. La decoració és senzilla, amb quadres i motius mariners que predisposen el que menjarem. A cuina, el patró elabora els plats típics de la gastronomia marinera de la població, amb productes frescos i de qualitat. El resultat és molt positiu i el comensal pot gaudir d’excel·lents plats de peix i marisc i és que Justo, que porta molts anys davant dels fogons,  és un gran coneixedor de tots aquests plats de cuina del mar, però no hi ha dubte que el “rei de la casa” és l’arròs i, sobretot, la paella que ofereix el restaurant. En total són 7 els diferents arrossos que hi ha a la carta. Encara que també els suquets i el romesco els fa boníssims. La carta de vins té una treintena de referències.

A la àmplia carta, les especialitats són entremesos de peix i mariscs, 35,00; la graellada, el romesco, la sarsuela o el suquet de peix i mariscs, 25,00; el llobarro o el turbot o l’orada al forn o a la planxa, 21,00; el rap a la marinera, 16,00; pop amb patates gratinat amb allioli, 14,00; el llenguado meunière, 18,00;  els llagostins a la planxa o a l’all i pebre, 19,00; les cloïsses vives o a la marinera, 17,00; la paella marinera, 14,00; l’arròs amb llamàntol i calamars, 22,00; l’arrossejat amb llagostins i sípia, 12,00; el bacallà a la llauna, 15,00; el lluç a l’estil Santurce, 15,00; profiterols amb nata i xocolata, 3,75; la crema catalana casolana, 3,75; el tiramisú fet a la casa, 4,00.

 

Avda. Batlle Pijoan, 17. (43860). Tel. 977 45 64 29 i 629 90 72 05. Tanca dilluns. American Express, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. 1 menjador privat per fins a 50 comensals. Aparcament al pàrquing municipal al costat del restaurant.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s