ART RESTAURANT, UNA ANTIGA MASIA REHABILITADA A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ, PER GAUDIR DE LA BONA CUINA CATALANA

 

caragols .jpg

El xef Josep Maria Ortega va iniciar la seva carrera davant dels fogons l’any 1996 com a ajudant al restaurant del seu pare a Eivissa. Va treballar en diferents restaurants de l’illa. Cap a l’any 2000 arriba a la Conca de Barberà on comença com ajudant i més tard cap de cuina a un conegut restaurant de la comarca.

EQUIP copia 2.JPG

Va ser l’any 2015 quan va decidir reobrir l’Art Restaurant, juntament amb la seva esposa, Lorena, que porta la direcció del menjador, ampli i lluminós, amb una vitrina a l’entrada de productes locals i un aquari a l’interior amb vistosos peixos de colors molt vius. Lorena Ortega té cura també del celler del restaurant que compta amb unes 50 varietats de la denominació d’Origen Conca de Barberà.

En un ambient íntim, acollidor i familiar ofereixen una cuina catalana contemporània de temporada, amb productes de la terra, seguint la tradició i en la que les brases juguen un paper important. L’oferta gastronòmica és àmplia i variada. Hi ha un menú diari a escollir entre cinc primers que varien cada dia; quatre segons ha de triar entre peix, carn o plats cuinats, i postres casolans també varien cada dia. També disposen d’una carta a escollir entre diferents plats. En temporada també ofereix la calçotada, 32,00 o una teula amb 20 calçots i salsa, 14,00.

En la nostra darrera visita ens van agradar molt els aperitius que vam degustar: unes originals i saboroses “braves” de tardor, elaborades amb boniato; una cassoleta de crema de patata amb ou de guatlla; i un pernil ibèric i formatge tofonat, fet a l’Espluga de Francolí. Després un pica pica amb caragols a la llauna i allioli; els tradicionals canelons gratinats de l’àvia, tot un clàssic de la casa; melós de vedella amb la seva salsa; i entrecot i llonganissa la brasa. De postres, el flam i la crema catalana casolanes. Tots els plats ben elaborats i gustosos.

I per a pròximes ocasions, a la carta resta’n moltes altres temptacions com la pota de pop a la brasa; tastet de foie amb confitures i torrades; llom de bacallà confitat amb alls tendres i mel; romascada de rap amb llagostins i patata; magret d’ànec; espatlla de xai al forn amb patata i ceba confitada. El vi de la casa és DO Conca Barberà. Ofereix també un Menú per 13,95 euros els dies laborables i per 19,50 els caps de setmana i festius.

El restaurant ocupa una bonica masia rural amb encant, degudament restaurada per a ser restaurant i que disposa d’una àmplia esplanada per l’aparcament dels vehicles. Venint de Montblanc, si agafem la segona entrada a la localitat de l’Espluga de Francolí, trobem poc abans d’entrar al poble, a uns 100 metres del Celler local on antigament s’elaboraven vins.

 

Camí Clos, s/n. (43440) L’Espluga de Francolí. Tel.: 977 871 871. Horari de 13,00 a 16,00. Tanca dilluns. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament i 2 menjadors privats per fins a 50 comensals. Correu electrònic: info@artrestaurant.es. Web: www.artrestaurant.es

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s