LES BORGES BLANQUES I VILA-SANA PROMOCIONEN A TARRAGONA LA RUTA DE L’OLI I DE L’AIGUA

20.11.19. Presentació a Tarragona Fira Corsini (1)

 

La Plaça Corsini de Tarragona, al costat del Mercat Central, acollirà el proper dissabte 23, de 10 del matí a 8 del vespre (20 hores) la primera Fira de la Ruta de l’Oli i de l’Aigua, un esdeveniment dissenyat per promocionar un nou producte turístic de escapades de cap de setmana -de divendres a diumenge durant tot l’any- que transcorre per l’interior de Lleida, en concret entre les localitats de les Borges Blanques i Vila-sana. La ruta uneix la capital de l’oli i el estany més gran de Catalunya a través del seu patrimoni, natura, cultura i gastronomia, amb un preu tancat molt ajustat que inclou allotjament i totes les visites.

IMG-2615

La Fira a desenvolupar a Tarragona inclou tres carpes: a la primera es presenten els principals atractius de la ruta i es poden fer reserves ‘in situ’; en la segona s’ha dissenyat un espai per al tast i venda d’olis d’oliva verge extra de l’àrea de les Borges Blanques (Cooperativa Sant Isidre, La Borgenca, Olis Benet i Salvador Farré ‘Chicó’); finalment, en la tercera -a partir de les 11 hores- es realitzarà un showcooking a càrrec del reputat xef Pep Moreno, cap de cuina del restaurant Deliranto de Salou, guardonat amb una Estrella a la Michelin 2020. Entre les 17,30 i les 19,30 s’ofereix música folk en viu per divulgar els famosos ‘garrotins’, patrimoni immaterial de Lleida, y pel matí, cap al migdia, l’actuació de Sons de la Cossetània.

IMG-2613

Els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, i de Vila-sana, Joan Sangrà, -acompanyats per la consellera de Consum i Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, van visitar fa poc Tarragona per posar en valor l’impuls promocional d’una Fira que, segons la seva opinió, «ens permet donar a conèixer als nostres veïns de Tarragona una riquesa bastant desconeguda a Catalunya, i ajuda a posar als nostres municipis a l’alçada de l’excel·lència del seu patrimoni gastronòmic, lligat a la cultura de l’oli d’oliva verge extra en el cas de les Borges Blanques, i natural, amb l’espectacular entorn del seu estany, en el cas de Vila-sana «. La promoció turística que es realitza a Tarragona tindrà continuïtat en altres fires nacionals i internacionals.

D’altra banda, a la Fira també es donarà a conèixer la Carta d’Olis, una experiència gastronòmica pionera a Tarragona avalada pels famosos germans Torres, el restaurant a Barcelona s’ha convertit en referència culinària mundial. Els productors de les Borges Blanques posen a disposició dels restauradors de Tarragona una proposta de tast d’olis que s’inspira en les cartes de vins, amb set referències diferents, -cadascuna amb els seus matisos i peculiaritats-, que es comercialitzen en tres lots tancats els preus varien en funció de la quantitat de la comanda.

La Ruta l’Oli i de l’Aigua, -dos líquids que es repel·leixen però que en aquest cas harmonitzen a la perfecció-, permet descobrir paratges naturals de gran bellesa com l’estany d’Ivars i Vila-sana, al costat d’altres on la mà de l’home ha produït una interessantíssima arquitectura popular de la zona (cabanes de volta) i ha treballat en la cultura de l’oli des de temps immemorials (Cal Gineret).

En la confecció de la ruta, una barreja equilibrada entre les noves tecnologies i les arrels d’un coneixement transmès de generació en generació, han col·laborat els principals establiments d’hostaleria de la zona, tant d’allotjament com de restauració, per poder oferir un paquet atractiu per als visitants.

ITINERARI TIPUS

Divendres a Vila-sana: arribada i visita al CIM (Centre Immersiu de Vila-sana).

Dissabte a Les Borges Blanques: al matí visita a Cal Gineret i l’Espai Macià (tast i venda d’olis). A la tarda visita a una cabana de volta (Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO).

Diumenge a Vila-sana: visita a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

ALLOTJAMENT

Dues modalitats: Parelles: habitació doble, 135 €/dos nits (IVA inclòs). Grups (mínim 6 persones), 470 €/dos nits (IVA inclòs)

 

 

 

Deja un comentario