BRUIXES DE BURRIAC BY JAUME DRUDIS, EL RESTAURANT GASTRONÒMIC DEL HOTEL GRAN CLAUSTRE

LLAMANTOL

        

Bruixes de Burriac és el restaurant gastronòmic de l’hotel Gran Claustre, d’Altafulla, que ocupa un espai minimalista i elegant, amb entrada independent de l’hotel. Disposa d’una innovadora cuina oberta que permet al comensal seguir en directe la cocció dels seus plats, que elabora, com sempre amb professionalitat i mestratge, el xef Jaume Drudis, dintre d’una línia creativa de temporada i de mercat.

IMG-2531

Al capdavant del menjador, que contrasta modernitat en el conjunt arquitectònic antic, amb pedra vista, assolint un ambient distingit I alhora molt agradable hi trobem a Cesar García. El celler és ampli i acull unes 80 referències de vins i caves. El vi de la casa és el Garbó, DO Montsant, 12,00. La Guia Gourmand el va designar «Restaurant de l’any 2012». L’hotel – restaurant pertany al Segell Gastronòmic de la Generalitat de Catalunya. Participa en les Jornades Gastronòmiques del municipi.

TAULA

La seva oferta culinària ofereix diversos menús de cuina mediterrània, molt suggerents: Menú de temporada gourmet, 32,00. Menú degustació, 71,00. Menú experiència del mar (basat en el llamàntol), 60,00. Menú experiència de la terra (basat en la carn de vedella), 45,00.

En la nostra darrera visita vam decidir provar el menú degustació, que resultar exquisit i molt complet. Per començar, galeta de parmesà i cucurutxo de pinya amb formatge de cabra i gelatina de pebrot vermell, dos snacks per anar fent boca, ben encertats. I segueix un aperitiu de llamàntol court-bouillon; i un mini bloc de foie trufat, molt bo. Continua una immersió al Mediterrani, amb la gamba de Tarragona, rave, oli d’avellana & cor de favetes i el turbot roti amb crema d’escamarlans. Arriba un deliciós arròs de carxofetes & encenalls de cua de bou i el contundent mini-turnedó Angus rostit en pebres, galeta de patata i suc de romaní. De postres, sopeta de cassis de fruites impregnades, que trenca l’harmonia del menú per la seva fortesa, però que es recupera amb el bombó Antillana-xocolata especiada. I acabem amb el cafè & mignardises.

IMG-2537

A la carta queden altres interessants especialitats com la terrina de foie –marbre de figa cuita en Malvasia, 20,00; steak tàrtar de vedella, 27,50; filet de vedella Limousine poelé –Belly ibèric lacat d’acàcia– polenta, 26,50; caldereta de llamàntol com a bord amb patata fondant, 55,00; confit d’espatlla de xai guisat melós al forn amb farigola i espinac Macaire, 26,50; i mató i candi de mel d’acàcia –toffee torrat, 8,00.

C/ del Cup, 5. 43893 Tel.: 977 65 15 57. Obert tots els dies de 13,30 a 16,00 I de 20,30 a 23,00, excepte hivern que tanquem diumenge nit i dilluns. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat, aparcament i 2 menjadors privats per a fins a 70 comensals. reserves@granclaustre.com Web: http://www.bruixesdeburriac.com

Deja un comentario