FORMATGERIES ARTESANES DE CATALUNYA

En aquest llibre, de Cossetània, s’ha fet un recull de totes les formatgeries i els formatges artesans que s‘elaboren actualment a Catalunya amb l’ànim d’apropar al lector aquest gran patrimoni gastronòmic de casa nostra. A banda del producte làctic, s’ha volgut destacar la història humana que hi ha al darrere de cada obrador: la filosofia de vida del formatger i el canvi vital que suposa el pas de la ciutat a l’àmbit rural, a la feina de pastors i elaboradors de formatges.

FORMATGERIES

Les formatgeries s’han organitzat de manera geogràfica a través de rutes (en total 93 obradors) que faciliten la seva localització i la planificació de les visites. De cada formatgeria s’ha fet una fitxa amb les seves dades més significatives, una nota de tast del seu formatge més emblemàtic i un suggeriment de maridatge.

El llibre us convida a endinsar-vos en el sector formatger català i a consumir el formatge de la nostra terra, un producte deliciós que no té res a envejar als que s’elaboren als països veïns.

L’autor és Ramon Roset i Morera (Gironella, 1965), llicenciat en Ciències Físiques i Màster en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, que ha compaginat al llarg dels anys la seva vida professional d’executiu d’empresa amb la seva gran passió: els vins i la gastronomia. Sommelier, s’ha especialitzat en l’anàlisi sensorial de vins, formatges i altres productes gastronòmics.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s