AMONAREN ETXEA, AUTÈNTICA CUINA BASCA AL CAMP DE TARRAGONA

EQUIP

El matrinoni Aingeru Macias i Manuela Vela, ell davant dels fogons i ella a la sala i també a la rebosteria, van obrir l’1 de juliol de 2016 aquest acreditat establiment, “Asador – sidrería”  que pot considerar-se un dels millors en cuina autèntica basca a les comarques tarragonines.

Autènticament basc i familiar, està situat a l’entrada de la petita població de Botarell, ocupant en un vistós edifici amb agradable terrassa. El menjador, amb una capacitat per a uns 50 comensals, té una decoració rústica amb matisos, pedra vista en les parets, sostre amb bigues de fusta i molts detalls bascos, com el tipus de cuina que ofereix amb productes de gran qualitat i carns de vaca i bou que maduren en la instal·lació a aquest efecte que hi ha a l’entrada de l’establiment.

LLOBARRO

Cal també destacart l’important celler amb un nombre aproximat de vins i caves de 150, que es cobren a preu d’adquisició en origen del celler més 6,00 euros d’obertura.

ANGEL

Nascut a Donostia, Aingeru es va iniciar a la cuina amb la família que eren cuiners i la seva formació és autodidacta. Té ampli coneixement en tall de carn i especejament, apresos en una carnisseria  en la qual va treballar com a aprenent i és tècnic industrial titulat. També ha dirigit i és propietari de diverses empreses del món industrial i d’hostaleria.

El nom del restaurant, d’origen basc, significa la casa de l’àvia i vol ser un petit homenatge a la tradició basca i la “etxekoandre”, (les mares i àvies basques).

Entre les especialitats de la carta destaquen el foie mi-cuit fet a casa, 15,00; anxoves de Bermeo, 16,00; pop al grill sobre parmentier de pebre vermell, 18,00; bacallà amb cocotxes al pil pil, 22,00; entrecot de vaca vella, 20,00; bou vell nacional madurat, 11,00 / 100 gr.; pastís Amonaren, 6,00; rebosteria casolana, 6,00.

REBOSTERIA

De dimecres a divendres ofereix un menú migdia amb postres, pa i beguda, per 21,00 euros. I també té el menú sidreria, 39,00 (mínim 2 persones); menú només bou amb maridatge, 99,00 (mínim 2 persones); menú cap de setmana i festius, 27,00 (sense beguda). Preu mitjà: de 21,00 a 37,00 per persona.

POP

En definitiva, una restaurant ideal per gaudir dels millors productes de la cuina basca, bàsicament d’excel·lents carns nacionals i internacionals, ben elaborats per una cuina que els “mima”, en un ambient summament agradable i familiar.

 

Carrer Noguer 1 baix. (43772) Botarell. Tel.: 977 826 412  i 722 309 501. Horari: de 12,45 a 15,30 i de 20,40 a 23,45 hores. Tancament setmanal: diumenge nit a dimarts migdia. Tancament anual: del 4 novembre al 14 de novembre. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa, 2 menjadors privats per fins a 8/6 comensals. Admet gossos al menjador i a la terrassa. Correu electrònic: info@amonarenetxeajatxea.com web: www. amonarenetxeajatxea.com

Deja un comentario