ENTRE ELS MILLORS RESTAURANTS DE LES COMARQUES TARRAGONINAS: SANROMÀ, A CASTELLEVELL

La Guia Gourmand li atorga una qualificació de 9/10 i 4 «gourmands» sobre cinc, la qual cosa significa i corroboren molts comensals i fidels clients que el Sanromà és un dels millors restaurants de les comarques tarragonines.

I és que s’hi menja molt bé, en un selecte ambient, la bona cuina de sempre, l’apetitosa de cuina casolana i artesana ben feta i sobretot de producte de temporada. Situat a l’entrada de la població de Castellvell, a només a dos quilòmetres de Reus, aquest restaurant familiar va obrir les seves portes l’any 1983 per L’Agustí Sanromà i la seva esposa Rosa Vives.

L’any 2015, després del canvi generacional, els seus fills que també és diuen Agustí i Rosa li van canviar el marc físic i la decoració amb una important renovació total del local, abandonant l’ambient rústic. L’establiment presenta una línea arquitectònica avantguardista amb un menjador elegant, confortable i modern, que guanya amb espai, llum natural, sonorització, il·luminació i climatització, predominant la fusta noble de color clar. Taules àmplies i mantells fins. Disposa d’un hortet a la part del darrere en el qual es conreen part dels productes de la cuina per elaborar els plats de temporada, com: escaroles, cols, tomàquets, maduixes i tota mena d’herbes aromàtiques. I en un altre hort més gran tenen la resta de verdures i gallines i els ous ecològics. En definitiu (Km). 0.

L’oferta culinària de la Rosa són plats de tota la vida ben fets, realitzats amb vocació i paciència, seguint les receptes de les àvies, sense oblidar alguna aportació innovadora. La seva mare li va ensenyar tots els secrets dels fogons i també ha fet alguns cursets.

El celler està molt ben assortida amb unes 250 referències, sobretot Priorats i Montsants; en té cura l’Agustí que n’és un gran coneixedor del món dels vins i gran sommelier, que també dirigeix la sala.

En la nostra darrera visita hem assaborit unes anxoves del Cantàbric, els raviolis de gamba i porro semifred amb vinagreta; l’amanida de llagostins, fesols i bolets; el caneló d’ànec, de primers. De segons, la vedella blanca amb salsa de camargots, daus de filet amb bolets i foie; brasa de tira amb patates fregides i rap a la brasa. De postres, el tradicional coc ràpid de la casa, la crema de iogurt amb mango, la tatin i un mil fulls de cítrics amb gelat de mandarina. Tot plegat regat amb un Llàgrimes del Priorat, seleccionat i descantat per l’Agustí. Un gran dinar.

Avda. de Reus, 24. (43392) Castellvell del Camp. Tel.: 977 85 52 12. Horari de 13,30 a 15,30 i de 21,30 a 23,00. Tanca dimarts i a la nit els dilluns i festius. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@sanromarestaurant.cat Web:

Deja un comentario